Dolar
32.26
Euro
34.74
Altın
2,361.01
ETH/USDT
2,919.10
BTC/USDT
60,870.00
BIST 100
10,218.58
Politika, seçim 2015

'Görünüşte çok ama aslında iki parti var'

Başbakan Davutoğlu, "Görünüşte çok parti var ama aslında iki parti var. Suyu doldurup üzerine havaalanı yapan AK Parti var" dedi.

22.05.2015 - Güncelleme : 22.05.2015
'Görünüşte çok ama aslında iki parti var'

TRABZON 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Görünüşte çok parti var ama aslında iki parti var. Suyu doldurup üzerine havaalanı yapan AK Parti var. Bir de bir araya gelip, hep beraber toplanıp, eski Türkiye'yi getirmek isteyen, eski Türkiye partileri var" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasına, Karadeniz'in coşkulu dalgalarına benzettiği Trabzonluları selamlayarak başladı.

Davutoğlu, Trabzonlulara şöyle seslendi:

"Trabzon'u bize emanet eden Fatih Sultan Mehmet Han'a, Trabzon'da büyüyen, sonra da 8 yılda tüm Ortadoğu'yu, Mısır'ı fetheden Yavuz Sultan Han'a, burada doğup bir cihan devletine muhteşem yüzyılı yaşatan Kanuni Sultan Süleyman Han'a, yedi düvele, yedi iklime hükmeden ve bu topraklardan feyiz alıp hükmeden, Osmanlı sultanlarına selam olsun. Trabzon'un toprağına, taşına, dağına ve suyuna selam olsun." 

Davutoğlu, alandakilerin "Başbakan Ahmet, vatan sana emanet" sloganları üzerine,  "Vatan bize emanet, başımızın üzerinde, yüreğimizde, gönlümüzde. Sandıkta size emanet. Trabzon'a" karşılığını verdi. 

Trabzon'a dokunmanın Türkiye'ye dokunmak anlamına geldiğini anlatan Başbakan Davutoğlu, "Çünkü sadece Trabzonlular Trabzon'da değil, tüm Türkiye'de. Türkiye'nin her yerinde. Onun için hayatımda yerinde sabit duran, herhangi bir tehdit karşısında geri adım atan, herhangi bir şekilde tereddüt eden tek bir Trabzonlu'ya rastlamadım" diye konuştu.  

"Aziz Trabzonlular, 7 Haziran'da yeni Türkiye'yi var mısınız?"

Her zaman yanlarında olan Trabzon'un ilçelerini sayarak tek tek selamlayan Davutoğlu, Başbakan olmadan önce son ziyaretini yaptığı Doğu Karadeniz gezisinde, Trabzon'a uğradığını ve burada coşkuyla karşılandığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  Ordu-Giresun Havalimanı'nı açtıklarını vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

 "Görünüşte çok parti var ama aslında iki parti var. Suyu doldurup üzerine havaalanı yapan AK Parti var. Bir de bir araya gelip, hep beraber toplanıp, eski Türkiye'yi getirmek isteyen, eski Türkiye partileri var. Aziz Trabzonlular, 7 Haziran'da yeni Türkiye'yi var mısınız?  Türkiye'nin mevcudiyeti Ortadoğu'nun ayağa kalkmasıdır, Kafkasların, Ortaasya'nın, Balkanlar'ın ayağa kalkmasıdır."

Günlerdir meydanları gezdiklerini, Trabzon'da da 53. mitinglerini  gerçekleştirdiklerini, her gittikleri kentte vatandaşlarla buluştuklarını anlatan Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin doğusuna, batısına, kuzeyine ve güneyine gidiyoruz. Her yerden enerji alıyoruz" dedi.

"Zannedersin ki Venedik İzmir'e gelmiş kayıklarla dolaşıyorlar"

Trabzon'a yaptığı kısa süreli ziyaretin ve katıldığı kongrenin ardından tatil yapmadığını ve hiç yorulmadığını aktaran Davutoğlu,  "Trabzon'un suyunu içenler yorulur mu? Trabzon'a sırtını verenler yenilir mi? Trabzon'a güvenen hiç şaşırır mı? mı? Biz, size güveniyoruz. Siz de bize güveniyor musunuz? Trabzon ayakta mı? Bunlara bir ders verecek miyiz?" diye konuştu.

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Şimdi merkez Türkiye keşfetmiş. Kitabı okumuş ama tersinden okumuş. Yürüyen merdivene tersinden biniyor ya bu da son sayfasından başlamış belki zamanla öğrenir ama Türkiye'nin kaybedecek vakti yok" dedi.

Davutoğlu, konuşmasında, mega projeler yaptıklarını ifade ederek, "Biz dünyayla yarışıyoruz" dedi. İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanını inşa ettiklerini dile getiren Davutoğlu, havalimanının hemen ötesinde dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü de yaptıklarını anlattı. 

Dünyanın en uzun 4. asma köprüsünün İzmit Köprü Geçişi'nde yapıldığını, Doğu Karadeniz'de dünyanın 2. büyük çift tüplü tüneli Ovit'i yaptıklarını, dünyanın 5. büyük tünelini Mavi Tünel olarak Konya'da açtıklarını anlatan Davutoğlu, bunların hepsinin mega proje olduğunu vurguladı. 

"Beraber idare ediyorlar"

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin büyüyüp güçlendikçe bütün mazlumlara sahip çıktığını vurguladı. 

"Yiğit Trabzonlular, Filistinlileri yalnız bırakır mısınız. Suriyeli yalnız bırakır mısınız. Saraybosna'yı yalnız bırakır mısınız. Demokrasi için sokağa çıkan, hürriyet için çalışan Mısırlıları yalnız bırakır mısınız" sorusunu yönelten Davutoğlu, birilerinin bundan rahatsız olduğunu söyledi. 

"4 yanlış bir doğruyu götürür diyorlardı"

Başbakan Davutoğlu, "Düne kadar 4'tüler. 4'ü birden yani CHP, MHP, HDP, paralel birleşip bize karşı AK Parti'yi devirmeye çalışıyorlardı. Yani '4 yanlış bir doğruyu götürür' diyorlardı. Halbuki Trabzon'un hesabını bilmez bunlar. Trabzonlu der ki 'bir doğru 4 yanlışı götürür'. Şimdi buna ikisi daha eklendi. Üç tane parti var, üç tane de çete" ifadesini kullandı. 

Başbakan Davutoğlu, "Karşımızdaki cepheyi görüyor musunuz? Üç tane legal parti; MHP, CHP, HDP bir tarafta. Üç tane de çete; Kandil, paralel, DHKP-C. Hepsi karşımızda" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'dan aday olduğunda yolunu bile  bulamadığını anlatan Başbakan Davutoğlu, saldırılar olduğunda aynı sesle "AK Parti yaptı" dediğini kaydetti.

Öte yandan Davutoğlu, Doğan Medya ile paralel medyanın da CHP'ye destek verdiğine işaret ederek, "Dün faili tespit ettik. Fail, DHKP-C davasında 2007'de tutuklanan bir terörist, yani DHKP-C bomba koyuyor. Hepsi birden de AK Parti'yi suçluyor" açıklamasını yaptı.

"Şimdi onlar altılı oldular"

 "Bu senin terörü, bu saldırıyı yapan teröristi savunmaktaki amacın ne? DHKP-C'yi niye savunuyorsun?" diyerek eleştiride bulunan Başbakan Davutoğlu, Demirtaş'a şöyle seslendi:

"Çünkü bunların derdi Türkiye'yi kaosa götürmek. Şimdi onlar altılı oldular CHP, HDP, MHP, paralel, Kandil, DHKP-C hepsi birden karşımızdalar. Bu altılı çeteye de bir cevap mahiyetinde 'biz 'tek devlet' diyoruz, paralel devlete izin yok, biz 'tek vatan' diyoruz, bu vatanı böldürtmeyiz, biz 'tek millet' diyoruz, Fatih Sultan Mehmet Han'dan beri bu topraklarda yaşayan herkesi bir milletin ferdi kabul ediyoruz, biz, 'tek bayrak' diyoruz. Buraya gelip milliyetçilik taslayanlara sorun, bu benim 53'üncü mitingim. Ağrı'da da vardım, Balıkesir'de de Osmaniye'de de Hatay'da da vardım, Trabzon'da da Bitlis'te de vardım Aydın'da da. Türkiye'nin her yerinde bu al bayrağı dalgalandıran kim? AK Parti. Birileri Türkiye'nin Doğu'suna gidemez, İç Anadolu'da Karadeniz'de milliyetçilik oyunu oynar. Birileri Türkiye'nin Batısında veya İç Anadolu'da, Karadeniz'de gelip konuşamaz 'biz Türkiyeliyiz' der. Birileri de sahilden çıkıp, kıyılarda tatil yapmaktan çıkıp Anadolu'nun içine giremezler. Anadolu'ya her yere nüfuz eden tek parti AK Parti'dir."

Başbakan Davutoğlu, "12 yıl içinde birinci yarıyı büyük bir başarı ile tamamladık. Şimdi Türkiye'de de Trabzon'da da ikinci yarı başlıyor. Herkes hazır olsun" dedi.

Spor şehri Trabzon'da yapımı devam eden 41 bin kişilik yeni Akyazı Stadyumu'nun en kısa sürede tamamlanacağını vurgulayan Davutoğlu, Trabzonspor'un kendi sahasının da yerinde muhafaza edileceğini dile getirdi.

Projelerin birer birer hayata geçirileceğinin altını çizen Davutoğlu, "Hep söylüyoruz, 12 yıl içinde birinci yarıyı büyük bir başarı ile tamamladık. Şimdi Türkiye'de de Trabzon'da da ikinci yarı başlıyor. Herkes hazır olsun. Trabzon'u ulaşım hatlarının merkezine getireceğiz, Trabzon'da yat limanı yapıyoruz. Balıkçı barınakları yapıyoruz, su ürünleri gen bankasını kuruyoruz. Trabzon'u bu anlamda denizle dağın birleştiği, bilimle gerçek hayatın birleştiği bütün özelliklere kavuşturacağız" dedi.

Türkiye'de bütün kentleri gerçek anlamda ekonominin, kültürün, tarihin merkezi yaptıklarını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Aziz Trabzonlular, yeni Türkiye'ye var mısınız? Yükselen, güçlenen Türkiye'yi inşa etmek için 7 Haziran'da yeni bir destan yazmaya var mısınız? Bu altılı çeteye şöyle okkalı bir Osmanlı şamarı atmaya var mısınız? Fatih Sultan Mehmet Han'ın emanetine sahip çıkan Trabzon, milli emaneti de AK Parti'ye tevdi etmeye var mısınız? Trabzonlular Allah aşkına bu sefer eksiksiz gönderin, eksiksiz. Trabzonlu söz verdim mi gereğini yapar. Karadeniz şahit olsun, Trabzon şahit olsun; bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi kurmak için gece gündüz çalışmaya Allah, tarih ve millet önünde söz veririz. Trabzon söz müdür? Mili emanete sahip çıkacak mıyız? Tarihi yeniden yazacak mıyız? Türkiye'yi merkez ülke kılacak mıyız? Türkiye'nin gücünü dünyaya gösterecek miyiz? Trabzonlu söz verdim mi gereğini yapar. Allah sözünüzün hakkını vermeyi nasip etsin. Siz 6 milletvekilini gönderin her zaman olduğu gibi 7'nci milletvekili biziz."

Trabzon'a yeni devlet üniversitesi 

Trabzon'a hoca olarak da bir hediyesinin olduğunun altını çizen Davutoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Trabzon, 61 bin öğrencisiyle en büyük üniversitelerden birisine sahip. Karadeniz Teknik Üniversitesi... Ama artık Trabzon'da ikinci bir devlet üniversitesine ihtiyaç var. İnşallah Trabzon'a ikinci bir devlet üniversitesini de kurmaya kararlıyız. Ayrıca bu şifa diyarını şehir hastanesiyle buluşturacağız. Türkiye'nin en modern, en gelişmiş hastanelerinden birini, şehir hastanesini Trabzon'a yapacağız. Trabzon'un yolları, Trabzon'un dalgaları, dağları bizim onurumuzdur. Allah Trabzon'u bizden, bizi de Trabzon'dan ayırmasın, muhabbetimizi daim etsin. Trabzon'un o diri ruhunu korumayı bize nasip etsin. Türkiye'nin neresinde olursa olsun Trabzonlu hemşehrilerinizi arayın deyin ki 'Gün bugündür, biz Trabzon'da 6-0 yapıyoruz. Siz de orada sakin durmayın. Her yer madem ki Trabzon, her yerde Trabzonlular AK Parti'de' Sizin sözünüze güveniyoruz. Türkiye'nin her yerindeki Trabzonlulara da buradan selam ediyoruz. Allah vatanımızı, milletimizi kaim eylesin, devletimize ve milletimize zeval vermesin." 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın