Dolar
32.45
Euro
34.75
Altın
2,340.17
ETH/USDT
3,143.70
BTC/USDT
64,045.00
BIST 100
9,915.62
Politika, arşiv

Uluslararası toplumla hareket edeceğiz

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Türkiye'nin, Suriye konusunda uluslararası toplumla hareket edeceğini söyledi.

12.04.2012 - Güncelleme : 12.04.2012
Uluslararası toplumla hareket edeceğiz

BELGRAD - Emin Mahmutoviç

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (SEECP) Savunma Bakanları Toplantısı öncesi AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Güneydoğu Avrupa ülkelerindeki savunma bakanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıyla bölgede işbirliğini ve diyalog ortamını geliştirmek istediklerini belirten Yılmaz, bu toplantıda ihtiyaç fazlası askeri malzemelerin en aza indirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.
Yılmaz, bu şekilde oluşacak riskleri en aza indirmenin önemine dikkati çekerek, "Onun için de bölgesel işbirliği gerekiyor. Birçok ülke böyle bir merkezin veya imkanın kendilerinde var olduğunu ve bu imkanın da bir başka ülkeye açık olduğunu belirtmiştir. Türkiye de bölgesel işbirliğini desteklemektedir. AB ve Güneydoğu Avrupa da böyle etkinliklere katkı vermektedir. Böylece Türkiye de bu girişimi desteklemektedir" diye konuştu.
Türkiye'nin yüzyıllardır kendini bir Batı ülkesi olarak hissettiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
"Türkiye, Batı'nın bir paçası olarak bu bölgede (Balkanlar'da) barış ve istikrar istemektedir. Buradaki toplumlarla yüzyıllardır bir arada yaşadık ve aynı kültürü benimsedik. Dolayısıyla kardeşlik, barış ve refah için barışın sağlanması lazım. " 

Tek isteğimiz Suriye halkının barış içinde yaşaması
Yılmaz, Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili soru üzerine, Türkiye olarak Suriye halkını desteklediklerini belirtti.
"Tek istediğimiz Suriye halkının barış ve istikrar içinde yaşamasıdır" diyen Yılmaz, Suriye'deki rejimin kendi halkına karşı tutumunun sadece Türkiye'yi değil, uluslararası toplumu da rahatsız ettiğini vurguladı.
"Türkiye'nin Suriye hakkında bundan böyle atacağı adımların" sorulması üzerine de Yılmaz, "Türkiye, uluslararası toplumla birlikte hareket edecektir" şeklinde yanıt verdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın