Dolar
32.32
Euro
34.81
Altın
2,301.87
ETH/USDT
3,139.60
BTC/USDT
63,876.00
BIST 100
10,276.88
Gündem, Kurumsal Haberler

'AA halkın doğru haber alma özgürlüğünün simgesidir'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, "Anadolu Ajansı, bir okul gibi çalışarak çok sayıda gazeteci yetiştirmiştir. Bana göre halkın doğru haber alma özgürlüğünün simgesidir Anadolu Ajansı" dedi.

06.04.2015 - Güncelleme : 06.04.2015
'AA halkın doğru haber alma özgürlüğünün simgesidir'

ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Anadolu Ajansının (AA) 95. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, milli mücadele döneminde Anadolu’nun sesini tüm dünyaya duyuran Anadolu Ajansı'nın bugün de haberciliğin en önemli kaynağı olduğunu vurguladı.

İslam, "Anadolu Ajansı, savaş koşullarında habercilikten öte halka moral bakımından güç katarak birlik ve beraberliğin sağlanmasında çok önemli rol oynamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

95 yıl önce başlayan haber maratonunda AA'nın güvenilir, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışı ile bir okul gibi çalışarak çok sayıda gazeteci yetiştirdiğine değinen İslam, "Bana göre halkın doğru haber alma özgürlüğünün simgesidir Anadolu Ajansı" ifadesini kullandı.

Bakan İslam, şunları kaydetti:

"Bu öncü rolünü günümüzde de çağın gereklerine uygun bir performans ve kapasite ile sürdüren Anadolu Ajansı, yayınları güçlenen, sekiz dilde yayın yaparak içeriğini zenginleştiren bir kurum olarak Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmaya devam etmektedir.

Ülkemiz için bir gurur kaynağı olan Anadolu Ajansı’nın 95. kuruluş yıl dönümünü, tüm yöneticilerini, her kademedeki çalışanını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Muhabir: Hande İlbeyi Canca

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın