Dolar
32.35
Euro
34.89
Altın
2,220.20
ETH/USDT
3,555.10
BTC/USDT
70,467.00
BIST 100
9,079.97
Kültür, arşiv

TRT World'de son hazırlıklar tamamlandı

TRT'nin yakında kapalı devre test yayınına başlayacak İngilizce haber kanalı TRT WORLD için son hazırlıklar tamamlandı.

16.04.2015 - Güncelleme : 16.04.2015
TRT World'de son hazırlıklar tamamlandı

İSTANBUL- SEFA MUTLU  

TRT WORLD'ün Ulus'taki stüdyolarını gezen TRT Genel Müdürü Şenol Göka, kurumun değişimini ve yeni kanalını AA muhabirine anlattı.

"TRT WORLD teknik anlamda hazır, sıra içerikte"

Göka, 15 Ocak'ta TRT WORLD'ün teknik altyapısının tamamlandığını belirterek, test sinyalinin gönderilmesi için yaptıkları çalışmaların teknik anlamda hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadığını kaydetti.

Sonraki aşama hakkında bilgi veren Göka, şunları söyledi:

"Teknik anlamda hazır olduğumuzu gördük. Bundan sonraki aşama içerikle ilgili. Bu konuda da profesyonel ekipler tarafından yürütülen yoğun bir çalışma devam ediyor. İngilizce kanal çok yakında kapalı devre test yayınına başlayacak. İçerik ile ilgili yoğun çalışmalar ve test yayınından kısa bir süre sonra ise açık test yayını aşamasına geçilecek. Titizlikle hazırlanmış yayın planımız bu yol haritasına göre aşamalı olarak hayata geçiriliyor."

"Dünya çapında bir yapılanması olacak"

TRT WORLD'ün 24 saat yayın yapacak, insan odaklı uluslararası bir haber kanalı olacağını aktaran Yayın Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, şöyle devam etti:

"İstanbul merkezli, fakat dünyayı dünyaya anlatan bir haber kanalı olacak. Asya, Amerika ve Avrupa kıtalarında çeşitli temsilcilikleri ve birçok alanda muhabirleri bulunacak. Bazı bölgelerde yerleşik bazı bölgelerde de ana merkezden sevk edilecek muhabirlerle her gün dünyanın muhtelif yerlerinden sürekli, güçlü, yeni, farklı, özgün ve güvenilir haberler, insan odaklı hikayeler izleyiciye sunulacak. Rakiplerimiz olan diğer uluslararası kanalların yapılanmalarını inceledik ama bu kanallardan hiçbirini kopyalanacak bir model olarak belirlemedik. TRT World için özgün bir model olma hedefi koyduk ve ekiplerimiz bu ilke doğrultusunda çalışmalar yürüttü. Şu an Kuala Lumpur, Washington ve Londra'da stüdyolarımız kurulma aşamasında. Oralardan gün içinde yayınlar yapılacak, konuklar alınacak. TRT World, onlarca ülkeden aramıza katılan profesyonel gazeteciler, teknik ekiplerle dünya çapında, referans alınan bir yapılanmaya sahip olacak." 

Bütün dünyaya söyleyeceklerimiz var

Göka, TRT ve Anadolu Ajansı gibi kurumların küresel ölçekte ağırlığı her geçen gün daha da hissedilen bir "soft power" olmasını ve söz konusu misyonun gerektirdiği reaksiyonlar hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Sadece yurtiçi için düşünürseniz Anadolu Ajansı ve TRT açısından bu söz belki fazla anlamını bulmayabilir. Ama özellikle hinterlandımız başta olmak üzere bütün dünyaya yansıtacak bir şeyleriniz varsa ve tüm dünyaya iddialı bir çıkış yapmak istiyorsanız her şeyinizle birlikte bu 'soft power'ın önemli ölçüde TRT ve Anadolu Ajansı aracılığıyla daha çok kamu misyonu yüklenmiş olanlar öncü bir rol oynamış olacaklar. Bu soft power olma bizim kamu yayıncılığı sorumluluğu üstlenmiş olarak da peşine düşmemiz gereken bir şeydi. Gerek yapımlarda, gerek anlayışıyla gerekse de haberleriyle böyle bir şeyi bize düşen kadarıyla yapabildiğimizi ve yapabileceğimizi gösterdik diye düşünüyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın