Politika, arşiv

''Küstahça ve haddi aşan bir tavır''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İngiltere’de bazı ünlülerin The Times gazetesine verdikleri ilanla ilgili, “Son derece küstahça ve haddi aşan bir tavırdır. Bunu şiddetle reddediyoruz ve kınıyoruz” dedi.

25.07.2013 - Güncelleme : 25.07.2013
''Küstahça ve haddi aşan bir tavır''

ANKARA -  Kurbani Geyik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İngiltere’de bazı ünlülerin The Times gazetesine verdikleri ilanla ilgili,  “Suriye’de, Mısır’da yaşanan insanlık dramına sesiz kalacaksınız, sonra da kalkıp halkın iradesiyle iktidara gelmiş, hür seçimle iktidara gelmiş bir partinin yaptığı mitingleri siz Hitler’in mitinglerine benzeteceksiniz. Bunu söyleyenlerin öncelikle ağzını çalkalaması lazım. Bu ithamları onlara aynen iade ediyoruz, reddediyoruz” dedi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu gazetede yer alan metnin muhtevasının doğru olup olmadığı konusuna girmek istemediğini, ancak bu metnin Türkiye’den birileri tarafından servis edildiğinin anlaşıldığını söyledi. Çelik, “AK Parti ve hükümet karşıtı bir duruş sergileyen, onların da sözünü ettikleri bir tabipler odası var. Bu belli zaten. Bunlara servis yapılmış” diye konuştu.

İçeride ve dışarıda özellikle birleşen noktaların bulunduğunu ifade eden Çelik, “İçeriden öyle bir servis yapılmış ki neredeyse bu imzanın sahipleri, kendilerinin de Atatürkçü, Kemalist olduğunu söyleyecek. Çünkü metinden o anlaşılıyor. Bu da güldürür adamı. Bu çok komiktir. Onun için metin burada yazılmış, servis edilmiş ve onlar da altına imza atmışlar. Bunun ötesi yok. Onun için buna tabi ki gereken cevaplar verilecektir. Bu son derece küstahça ve haddi aşan bir tavırdır. Bunu şiddetle reddediyoruz ve kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Çelik, Mısır ve Suriye’de sivil insanlara karşı uygulanan şiddetin, aynı çevreler tarafından göz ardı edildiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Şu anda Mısır'ı görüyorsunuz. Mısır’da kıyamet koparken, fiili olarak bir darbe yapılmış ve bu darbe esnasında darbeciler, darbeye karşı çıkan ve barışçı eylem yapan insanların üzerine top ve tanklarla saldırıyorlar ve bugüne kadar yüzlerce insan öldürüldü. Burada kimse bir şey söylemiyor. Kenardan seyrediyorlar. Suriye’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Ramazan ayı boyunca neredeyse öldürülen insan sayısı bin 300’ü geçti. Bu çok demokratlıktan, çağdaşlıktan söz eden bu ağalar neredeydiler bugüne kadar. Buradan tıs çıkmıyor. Suriye ile ilgili olarak da en ufak şey ortada yok, herhangi bir tavırları yok.”

"Son derece küstah bir duruştur"

Suriye’deki olaylardan kaçarak Türkiye’ye sığınan sivillere dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

“Bir tarafta böyle bir durum var. Suriye’de, Mısır’da yaşanan insanlık dramına sesiz kalacaksınız, sonra da kalkıp halkın iradesiyle iktidara gelmiş, hür seçimle iktidara gelmiş bir partinin yaptığı mitingleri siz Hitler’in mitinglerine benzeteceksiniz. Bunu söyleyenlerin öncelikle ağzını çalkalaması lazım. Bu ithamları onlara aynen iade ediyoruz, reddediyoruz. Son derece haddi aşan, son derece küstah bir duruştur bu.”

Çelik, kendilerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’ni hatırlatanların, öncelikle bazı Avrpa ülkelerinde polisin eylemcilere uyguladığı şiddetten söz etmediklerine vurgu yaptı.

Çelik, “Londra’daki gösteriler esnasında, polisin göstericilere olan müdahele şeklinden nedense söz etmiyorlar. ABD’de defalarca özellikle bu ve benzeri şekliyle yapılan müdahaleleri dünyanın gündemine taşımıyorlar. Burada fokuslanma var. Öyle anlaşılıyor” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın