Teknoloji, arşiv, arşiv

Sanal alemde itibar kaybetmeyin

İnternet ortamında kişi ve kurumlara yönelik işlenen suçların artması, sanal alemde itibar koruma işini sektöre dönüştürdü.

27.04.2012 - Güncelleme : 27.04.2012
Sanal alemde itibar kaybetmeyin

ANKARA - Özcan Yıldırım

Sektörde internet ortamından istenen içeriklerin silinmesi esasına göre hizmet veren firmalar, en basit işlem için bin dolar istiyor.
Siyasetçi, işadamı ve ünlülerin yoğun ilgi gösterdiği firmalara, en çok uygunsuz fotoğrafların silinmesiyle ilgili başvuru yapılıyor.
Bu sektördeki bir şirketin avukatlığını yapan Meltem Banko, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Biz kurduğumuz ekip ve gerçekleştirdiğimiz işbirlikleriyle internet ortamında istemeyen içeriklerin (yorum, fotoğraf, video, karikatür) temizlenmesini sağladığımız gibi suçu işleyenin ortaya çıkarılmasına da çalışıyoruz'' dedi.
Sektörde faaliyet gösteren diğer bir şirketin Genel Müdür Yardımcısı Emre Teker de ABD merkezli bir şirketin Türkiye şubesi olduklarını belirterek, ''Bir kişi ya da kuruluş, 'Com', 'Net' ve 'Org' gibi uzantılı sitelerdeki olumsuz yoruma ya da asılsız bir habere Türkiye'de muhatap bulmakta zorlanıyor. Kişi ya da kurumlar bu durumlarda haklarında çıkan herhangi bir olumsuz link ya da haberin kaldırılması için ilgili işlemi genelde Amerika'dan gerçekleştirmek zorunda. Şirketimiz Amerika'daki hukuk ağı sayesinde kısa sürelerde itibar zedeleyici linklere müdahale ediyor ve linklerin kaldırılmasını sağlıyor'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın