Dolar
32.45
Euro
34.72
Altın
2,340.58
ETH/USDT
3,143.70
BTC/USDT
63,956.00
BIST 100
9,915.62
Ekonomi

'VW emisyon testi manipülasyonunu çok önceden itiraf etmeliydi'

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Weil, Volkswagen'nin dizel araçlardaki egzoz emisyon testi manipülasyonunu çok önceden itiraf etmesi gerektiğini söyledi.

13.10.2015 - Güncelleme : 13.10.2015
'VW emisyon testi manipülasyonunu çok önceden itiraf etmeliydi'

BERLİN

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil, Volkswagen'nin (VW) ürettiği dizel araçlardaki egzoz emisyon testi manipülasyonunu çok önceden itiraf etmesi gerektiğini belirtti.

Weil, Aşağı Saksonya Eyalet Meclisinde yaptığı konuşmada, "Uzmanlar geçen sene sonbaharda, ABD'de, VW'nin dizel araçları için ilk kez egzozdan çıkan zararlı salınım oranlarının laboratuvar ortamında ve dış alan testlerinde farklı olduğunu ortaya çıkardılar" dedi.

VW ile Amerikan kurumları arasında bir yıldan fazla bir zamandır manipülasyonla ilgili görüşmeler yapıldığı bilgisini de veren Weil, "Bu itiraf açıkça çok önceden yapılmalıydı. Bu da başka bir ağır hata oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Emin Avundukluoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın