Dolar
32.33
Euro
35.18
Altın
2,157.22
ETH/USDT
3,370.10
BTC/USDT
64,941.00
BIST 100
8,718.11
Dünya, arşiv

Müteahhitlerden Libya açıklaması

TMB Başkanı Yenigün, Tobruk Hükümeti'nin yaptığı açıklamalar konusunda, Türk firmalarına ulaşmış bir tebligat bulunmadığını, Türk firmalarının son dönemde Libya'daki faaliyetlerini küçülttüğünü belirtti.

23.02.2015 - Güncelleme : 23.02.2015
Müteahhitlerden Libya açıklaması

İSTANBUL

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Libya'da Tobruk Hükümeti'nin yaptığı son açıklamalar konusunda şu ana kadar Türk müteahhitlik firmalarına ulaşmış herhangi bir tebligatın bulunmadığını bildirdi.

Yenigün, basında yer alan ve Libya Hükümeti'ne dayandırılan haberlerin ardından yaptığı yazılı açıklamada, Libya'nın Türk müteahhitlerin dünyaya açıldığı ilk pazar olarak her zaman önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Yenigün, "Coğrafi yakınlık ve süregelen yakın ilişkiler çerçevesinde 1970'lerden günümüze dek Türk müteahhitler tarafından Libya'da 565'den fazla proje gerçekleştirilmiştir. Bu projelerin bedeli 29 milyar doları aşmıştır" bilgisini verdi.

Libya'da Arap Baharı ve Kaddafi yönetiminin devrilmesinden bu yana geçen 4 yıl sonunda düzenin bir türlü sağlanamadığını belirten Yenigün, "Libya'daki siyasi krizin ve buna bağlı sorunların çözümü yönünde gerek Avrupa ve bölgesel aktörlerin gerek Birleşmiş Milletler'in yoğun çabalarına ve girişimlerine karşın ülkenin yakın bir gelecekte istikrara ulaşması oldukça zor görünmektedir" ifadelerini kullandı.

Türk firmalarının bölgede küçülme yoluna girdiğini hatırlatan Yenigün, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tüm firmalarımız Libya pazarını yakından takip etmekte, ancak ülkede son döneme kadar faal olan kısıtlı sayıdaki Türk müteahhitlik firması da operasyonlarını küçültmek yoluna gitmiş bulunmaktadır.

Tobruk Hükümeti'nin yaptığı son açıklamalar konusunda şu ana kadar firmalarımıza ulaşmış herhangi bir tebligat bulunmamaktadır. Yaptırım kararları ve gelişmeler, TMB ve üyelerimiz tarafından yakından takip edilmekte, hükümetimiz ile paylaşılmaktadır."

Tobruk Hükümeti'nin resmi internet sayfasında yer alan habere göre, Beyda kentinde olağanüstü toplanan geçici hükümetin bakanlarının Türk şirketlerini Libya'dan çıkarma kararı aldığı belirtilmişti.

Muhabir: Musab Turan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın