Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.90
BTC/USDT
70,386.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Nuri usta 50 yıldır dikiş makinesi tamir ediyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Nuri Şimşek, çocukluğundan başladığı dikiş makinesi tamirini 50 yıldır sürdürüyor.

Zekeriye Şimşek  | 09.05.2022 - Güncelleme : 09.05.2022
Nuri usta 50 yıldır dikiş makinesi tamir ediyor

Gaziantep

Yeni Mahalle'deki bir arkadaşına ait iş yerinde kendisine ayrılan alanda arızalı dikiş makinelerini tamir eden 60 yaşındaki Nuri usta, ailesinin geçimini bu işten sağlıyor.

Dikiş makinesi tamirine 10 yaşında başladığını ve 5 çocuğunu da bu işten kazandığı parayla üniversitede okuttuğunu aktaran Şimşek, mesleğini çok sevdiğini söyledi.

Şimşek, küçüklüğünden bu yana elinin tamir işlerine yatkın olduğunu anlatarak, "Kendimi geliştirdim, parçalar alarak tamir işine başladım. İslahiye'de, bölgede bu işi yapan benden başkası kalmadı. Teknolojinin gelişmesiyle bu işe rağbet azaldı. Ben de gücümün yettiği yere kadar yapmaya devam edeceğim." diye konuştu.

Şimşek, gelişen teknolojiyle dikiş makinesi ustalarının sayısının her geçen gün azaldığını, meslekte çırak da yetişmediğini sözlerine ekledi.

Bozulan dikiş makinesini tamir için Nuri ustaya getiren emekli terzi Mehmet Arif Kurt da "Evlendiğimde aldığım ve 41 yıl önce kullandığım arızalanan dikiş makinemi tamire getirdim. Bölgede başka da tamir işini yapan yok. Kendim terziyim ama tamirden anlamam. Nuri ustaya tamire getirdim." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.