Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa'da Türkçe yayın yapan medya organlarının temsilcilerine seslendi.***
BRÜKSEL
Arınç, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu Ajansı ve TRT'nin de katkısıyla düzenlenen ''Brüksel Medya Buluşması'' toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa'da Türkçe yayın yapan medya kuruluşlarını desteklemek ve güçlendirmek istediklerini söyledi.
Arınç, ''Avrupa'da Türkçe yayın yapan medya organları sayısal olarak belki yüzlerle ifade ediliyor ama etki alanı bakımından daha güçlü olmamız lazım'' diyerek bu kapsamda Avrupa'daki Türk basın mensuplarının en önemli sorunlarından habere ulaşım ve sarı basın kartı konusundaki talepleri karşıladıklarını hatırlattı.
Arınç, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'deki yerel medyayı özendirmek için çeşitli başlıklarda düzenlenen yarışmaların Avrupa'daki Türk medyası için de yapılmasını istedi.
Bülent Arınç, ''Medya özgür, haberlerinde doğru verilerden yola çıkmalı. Dış kamuoylarında Türkiye'yi yanlış tanıtacak haberlerden kaçınmalı. Habercilik konusunda bilerek ve isteyerek kasıtlı yayın yapılması hoş birşey değil'' şeklinde konuştu.
Son dönemde Türkiye'nin mali gücünün ve ''giderek bölgesel aktör konumundan çıkan dış itibarının'' dış kamuoyunda büyük ilgi çektiğini belirterek "Avrupa'daki Türk medyasının bu algıları destekleyecek yayınlar yapmasının" önem taşıdığını vurguladı.
Bülent Arınç, yine Türkçenin yaşatılması, çok kültürlülük, hoşgörü ve entegrasyon konusunda Avrupa'daki Türkçe yayın yapan basın kuruluşlarına büyük sorumluluk düştüğünü anlattı.
Arınç, mazisi Türkiye Cumhuriyeti kadar eski olan Anadolu Ajansı, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve TRT'nin her zaman Avrupa'daki Türk medyasının en büyük destekçileri olacağını vurguladı.
AA'dan övgüyle bahsetti
Başbakan Yardımcısı Arınç, Belçika'daki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Arınç'ın yanı sıra Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de katıldı.
Arınç, konuşmasında Anadolu Ajansı (AA) ve TRT'den övgüyle bahsetti.
AA'nın yeni başlatacağı Avrupa Bülteni hakkında kısa bilgi veren Başbakan Yardımcısı, "Emirdağ'da 3 dakika önce birşey oldu, 3 dakika sona Anadolu Ajansı duyuracak. Brüksel'de birşey oldu Emirdağlı 3 dakika sonra duyacak. Ne güzel imkanlar bunlar. Böyle bir imkan nerede var güzel kardeşim?" diye konuştu.
İstikrar Türkiye'yi adeta uçuruyor
Davetlilere hitap eden Arınç, "Çok şükür Türkiye'de 9 yıldan bu yana istikrarla devam eden bir hükümet işbaşında. Üç dönem seçim kazandı. Bu halkımızın takdiridir. Biz elbette bundan gurur duyuyoruz. Çünkü Türk siyasi tarihine baktığınız zaman en azından her seçimde oylarını artırarak iktidarını muhafaza etmiş bir örneğe rastlamak mümkün değil. Bu sonuç bize birşey gösteriyor. Siyasi istikrar ekonomik istikrarı getiriyor. Bu istikrar Türkiye'yi adeta uçuruyor. Boşa övünmüyorum, bunu başkaları söylüyor" dedi.
Belçika'da son derece nitelikli bir Türk toplumunun bulunduğuna işaret eden Arınç, Türklere, yaşadıkları ülkenin dilini öğrenmeleri ve çocuklarına iyi bir eğitim vermeleri tavsiyesinde bulundu.
Türkiye çok çekici bir noktaya geldi