Melike Kınacı
23 Mart 2016•Güncelleme: 23 Mart 2016
ANKARA - MELİKE KINACI
Başkentte yolcu minibüslerine takılan güvenlik kameralarının, bu tür araçlarda sık sık karşılaşılan yankesiciliği yüzde 80 azalttığı bildirildi.
Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacıbekir Gani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minibüslerde en fazla karşılaşılan suçlardan yankesicilik ve tacizi önlemek için güvenlik önlemleri aldıklarını söyledi.
Büyük bir yankesici çetesi çökertildi
Geçen yıla kadar yankesicilik suçunu önlemek için yoğun çabalar verdiklerini belirten Gani, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile yaptıkları tespit çalışmaları sonucunda büyük bir yankesici çetesini de çökerttiklerini anlattı.
Yankesiciliğin en çok hangi bölgelerde, hangi yolcu iniş biniş noktalarında gerçekleştiği tespit edilerek, bölgelerin ve suçluların emniyetçe takibe alındığını aktaran Gani, çetenin yakalanmasının ardından, yankesiciliğin tamamen önlenmesi için emniyetle çalışmalarına devam ettiklerini, çalışmalar sonucu Ankara minibüslerine güvenlik kamerası takılması uygulamasının başlatıldığını kaydetti.
Gani, yankesicilikle mücadele çalışmaları sırasında kendi aracının da gasbedildiğini, aldığı tehditlere rağmen mücadeleden vazgeçmeyerek ulaşımı daha güvenli hale getirecek bir projeye imza attıklarını dile getirdi.
Vatandaşın güvenliği için aldıkları önlemlerin olumlu sonuçlar verdiğini aktaran Gani, "Ankara minibüslerinde yankesiciliği anında tespit ediyor, vatandaşın güvenliğini garanti ediyoruz. Geçtiğimiz yıl başlattığımız güvenlik kamerası uygulamasıyla suç oranları ciddi şekilde düştü. Minibüslerde gerçekleştirilen yankesicilik suçlarında yüzde 80 azalma oldu" ifadesini kullandı.