
İhramdan çıkan milyonlarca hacı, bayramın ikinci gününde de Kabe'yi tavaf edip, Mina'da şeytan taşlıyor.***
MEKKE - Ercan Halıcı/İsmail Fidan
Hac ibadeti için yaklaşık 4 milyon kişiyi misafir eden Mekke'nin tüm cadde ve sokakları insan seliyle doldu. Dün kurban kestikten sonra ihramdan çıkan hacılar, Kabe'yi tavaf edip, Mina'da şeytan taşlıyor.
Harem-i Şerif'e çıkan yollar, günün her saati adeta insan selini andırırken özellikle namaz öncesi ve sonrası kalabalık nedeniyle adım atmak bile zorlaşıyor.
Namazını Kabe'de kılmak isteyen hacılar için en büyük sorun bu kalabalık ve öğle saatlerinde yaklaşık 40 dereceyi bulan sıcaklıkta ulaşım. Bazı hacılar 3 kilometrelik mesafeyi takriben yarım saatte alabilen taksiler yerine motosikleti, sağlığı yerinde olanlar ise yürümeyi tercih ediyor.
Motosiklet kullanan gençlerden üzerindeki Türkiye bayrağı ile dikkati çeken 19 yaşındaki Özbek Muhammed Azim, Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hayranı olduğunu söyledi.
