
Bingöl'deki patlamada ölen 4 çocuk annesi Belgin, "canlı bomba"nın üzerine atlayarak bir faciayı da önledi.***
BİNGÖL - İbrahim Yakut/Nail Kadırhan
İki gün sonra kızını evlendirecekti
Bingöl'ün Genç Caddesi'nde dün meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin de yaralandığı patlamanın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.
Görgü tanıklarının AA muhabirine verdiği bilgiye göre, üzerinde bomba düzeneği bulunan kadın teröristin, çocuk giyim ve oyuncak malzemelerinin satıldığı mağazanın önünde bombayı patlatmaya çalıştığı sırada, 3 çocuğuyla bayram alış verişine çıkan Hatice Belgin'in çocuklarını korumak için ''canlı bomba''ya müdahale ettiği belirtildi.
Anne Belgin'in ''canlı bomba''nın üzerine atladığı sırada patlamanın meydana geldiğini anlatan görgü tanıkları, ''Çocuklarını korumak için kendini feda etti'' dedi.
Çocukların tedavisi sürüyor
Bu arada olayda yaralanan Belgin'in çocuklarından 16 yaşındaki Veysel, 14 yaşındaki Ceylan ve 11 yaşındaki Hazal'ın tedavileri ise Bingöl Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Veysel Belgin'in durumunun ağır olduğu bildirildi.
Cenazeler toprağa verildi
Olaydan sonra otopsi işlemleri için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Belgin'in cenazesi, yakınları tarafından alındıktan sonra Bingöl'e getirildi.
Yeşilyurt mahallesi Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Belgin'in cenazesi Şeyh Ahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine Bakan Cevdet Yılmaz ve Vali Güvençer ile Belediye Başkanı Serdar Atalay da katıldı.