Erdoğan, "Doğduğunuz, büyüdüğünüz bu ülkelerde birinci sınıf insan olarak yaşamak sizlerin ananızın ak sütü gibi helaldir" dedi.***
KÖLN - Adem Kadam
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenliği Gençlik ve Spor Çalıştay'ı başladı.
Afganistan'da 12 Türk askerinin şehit olması nedeniyle Almanya gezisini iptal eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çalıştaya mesaj gönderdi.
Sadece kendi vatandaşlarının değil, Sana'dan Saraybosna'ya, Mogadişu'dan Bağdat'a, Şam'dan Gazze'ye kadar dünyadaki bütün mazlumlara kol kanaat geren, mağdurların elinden tutan, hakkı söyleyen, hakkı savunan ve hakkı tutup kaldıran bir Türkiye bulunduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, bu anlayışla, bu güvenle, bu inançla yola devam edildiğinde aşılamayacak bir engel olmayacağını ifade etti.
Başbakan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
''Sizler Avrupa'da asla ikinci sınıf insan değilsiniz, kendinizi asla bu şekilde hissetmeyin. Unutmayın ki sizlerin büyük dedelerinizin, atalarınız o topraklarda emeği var, hakkı var. Sizlerin babalarınızın, ağabeylerinizin o topraklarda emeği, alın teri var.
Doğduğunuz, büyüdüğünüz, havasını soluduğunuz bu ülkelerde, birinci sınıf insan olarak yaşamak sizlerin ananızın ak sütü gibi helaldir. Yeter ki siz kendinizi geliştirin, eğitimin en iyisini alın, iş hayatında en iyi yerlere talip olun, birliğinizi, beraberliğinizi, dayanışmanızı en üst seviyelerde tutun. Biz de bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmanın çabası içindeyiz''