ANKARA
Tahkim Kurulu tarafından cezası ertelenen Fatih Terim'in de takımının başında çıktığı gergin geçen maçta Galatasaray, aldığı beraberlikle puanını 48'e yükselterek, Fenerbahçe'nin 1 puan önünde şampiyonluğa ulaştı ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitme hakkını elde etti.
Alex'in yedek başladığı ve 75. dakikada oyuna girdiği karşılaşmayı kazanamayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılım için ön eleme oynamak durumunda kalan Fenerbahçe ise play-off'ları 47 puanla ikinci tamamlamış oldu.
Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan derbi maçta takımlar gol mutluluğu yaşayamazken, maçın 65. dakikasında Fenerbahçe'den Dia, 80. dakikada ise sarı-kırmızılı takımın defans oyuncusu Ujfalusi, kırmızı kart gördü.
Karşılaşmayı yöneten hakem Cüneyt Çakır sarı-lacivertlilerden Yobo, Salçuk, Emre, Volkan, Zigler, Galatasaray'dan ise Melo, Emre Çolak ve Milan Baros'u sarı kartla cezalandırdı.
Galatasaray normal sezonu 77 puanla lider, Fenerbahçe 68 puanla ikinci, Trabzonspor 56 puanla üçüncü, Beşiktaş ise 55 puanla 4. tamamlamıştı.
Takımlar O G B M A Y AV P
--------------------------------------------------
1. Galatasaray 6 2 3 1 9 6 3 48
2. Fenerbahçe 6 4 1 1 9 4 5 47
3. Trabzonspor 6 1 2 3 5 10 -5 33
4. Beşiktaş 6 1 2 3 5 8 -3 33
11. kez Şampiyonlar Ligi'nde
Süper Final sonucu şampiyonluğu ilan eden ''Cim Bom'', 11. kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.
Sarı-kırmızılı ekip, tarihinde 2. kez eleme oynamadan Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt dahil olacak.