Sağlık

Psikiyatri hastalarına müzik ile terapi uygulanıyor

Diyarbakır'da Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavileri tamamlanan hastaların topluma adapte olması için müzik ile terapi uygulanıyor.

19.05.2016 - Güncelleme : 19.05.2016
Psikiyatri hastalarına müzik ile terapi uygulanıyor

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavileri tamamlanan hastaların topluma adapte olması için müzik ile terapi uygulanıyor.

Müzik öğretmenlerinden 3 ay boyunca keman, flüt, ney, türkü ve halk oyunu eğitimi alan hastalar, yeteneklerini Yenişehir Halk Eğitim Merkezi'ndeki gösteride sergiledi. Psikiyatri hastalarının performansı, izleyenlerin beğenisini topladı.

Hastaların seslendirdiği türküler ile hüzünlenen davetliler, halk oyunları gösterisi ile coştu.

"Hiçbir beyni israf edemeyiz"

Başhekim Şenol Gedik, yaptığı açıklamada, çalışmaları Halk Eğitim Merkezi ile ortak yürüttüklerini söyledi.

Hastaların sadece ilaçla tedavi edilmediğini ifade eden Gedik, "Taburcu edildikten sonra hastalarımızın sosyal hayata entegrasyonu sağlamak amacıyla müzik, folklor, el işi, grup terapisi yapıyor, hastaları topluma kazandırmak için çaba sarf ediyoruz." dedi.

Gedik, psikiyatri hastalarının topluma kazandırılmasının önemine dikkati çekerek, "Ülke olarak hiçbir beyni israf edemeyiz. Bu ülkeye her insan lazım. O nedenle normal tedavinin dışında beyinleri kazanma amacıyla bu şekilde faaliyetlerimiz ile hastalarımızı topluma kazandırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Süleyman Umut Gürhan


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.