Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.90
BTC/USDT
70,375.00
BIST 100
9,079.97
Sağlık, arşiv

Millet cumhurbaşkanını seçtiği güne kadar senaryolar bitmeyecek

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ''Bu millet kendi cumhurbaşkanını seçtiği güne kadar bu senaryolar bitmeyecektir'' dedi.

04.01.2014 - Güncelleme : 04.01.2014
Millet cumhurbaşkanını seçtiği güne kadar senaryolar bitmeyecek

KIRKLARELİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kırklareli Ticaret Borsası'nda, borsa ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de son günlerde milli iradeyi bozmaya yönelik oynanan senaryoları milletin desteğiyle bozacaklarını söyledi.

Kimsenin milletin iradesiyle oynamasına izin vermeyeceklerini kaydeden Müezzinoğlu, millet iradesinin önünde hiçbir gücün duramayacağını vurguladı.

17 Aralık'ta yaşanan olayların, milli iradeye zarar vermek için yapılan değişik senaryoların farklı bir versiyonu olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Siyaset mühendisliği yapmak, siyaset mühendisliğine alet olarak hukuku zedelemeye, hukuku siyasi sonuçlar hedefleyen bir yapıya sürüklemeye bir savcının asla hakkı olamaz. Bir yapının asla böyle bir organizasyona hakkı olamaz. Türkiye'nin dünyadaki itibarını sarsmaya vesile oldular. Türkiye'nin istikrarı ile oynamadan bütün bunları yapsaydın hem hukuki saygınlığın artardı, hem biz sana her türlü desteği verirdik. 

Ama sen öyle yapmadın. 'A bunun ağzında çürük diş var, bu dişe dolgu gerekiyor' demiyorsun, bu beyni sarsıyorsun. Şimdi böyle bir hukuk olabilir mi?  Bu değişik senaryoların farklı bir versiyonu. Milli iradeye zarar vermek isteyen kişiler bu dönemde farklı senaryolar deneyecektir. Ne zamana kadar? Bu ülke, bu millet kendi cumhurbaşkanını seçtiği güne kadar bu senaryolar bitmeyecektir. Niye? Çünkü bunların bir derdi var. Milletin seçtiği cumhurbaşkanını millete bırakmak istemiyorlar. Bunlar hep kapalı kapılar arkasında alıştılar, 'Bu ülkede filan cumhurbaşkanı olmalı, onun dışındakileri biz kabul etmiyoruz' demeye. Ama senaryoları artık bozuluyor." 

Müezzinoğlu, kullanılan oyların hak ve hukukuna, milli iradeye sahip çıkarak, birçok oyun ve senaryoyu bozacaklarını belirtti.

17 Aralık'ta milli iradeye bir operasyon yapıldığını söyleyen Müezzinoğlu, bunları yapanların gelişen Türkiye'den rahatsız olduklarını vurguladı.

''O çantalarda para varsa, çantalarla paranın nereye gittiğini görüyorsak, o paranın gittiği gün basacaksın'' diyen Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Alacaksın muhatabını da hukuka teslim edeceksin. Ama Halk Bankası'nın 2002'deki değeri 1,5 milyar dolar, 2013'teki değeri 25 milyar dolar. Dünyada, Londra'daki güçlü bankalarla rekabet edebilecek durumda. Dünya çapındaki bankalarla rekabet edebilecek bir durumdaki Halk Bankası'nın uluslararası arenada yer alıyor olmasından birileri rahatsız oluyor. Kim rahatsız oluyor? Dış güçler. Üçüncü havaalanından kim rahatsız oluyor? Dışarıdan birileri. Kanal İstanbul'dan kim rahatsız oluyor? Gelişen Türkiye'den rahatsız olanlar. Üçüncü boğaz köprüsünden de öyle. İçeridekilerden dışarıdakilerin rahatsız olduğunu anlıyorum da içeridekilerin buna maşa olmasını anlamakta zorlanıyorum.''

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.