Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,207.36
ETH/USDT
3,578.30
BTC/USDT
70,789.00
BIST 100
9,043.58
Sağlık

Hassas operasyonlar hibrit ameliyathanede yapılıyor

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yer alan radyasyona karşı kurşunla kaplı duvarla izole edilen hibrit ameliyathanede, her türlü açık kalp ameliyatı ve işlemler, daha az ölüm riski olan yöntemle gerçekleştiriliyor.

14.11.2018 - Güncelleme : 14.11.2018
Hassas operasyonlar hibrit ameliyathanede yapılıyor

ADANA

Son teknolojik donanımlı Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki hibrit ameliyathanede, riskli ameliyatlar küçük kesilerle yapılarak hastanın daha kısa sürede günlük hayatına dönmesine imkan sağlanıyor.

Radyasyona karşı kurşunla kaplı duvarların yer aldığı, operasyona girecek ekibin kurşunla kaplı kıyafet giydiği hibrit ameliyathanede, açık kalp ameliyatları ve işlemler küçük kesilerle gerçekleştiriliyor.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hibrit ameliyathanenin, anjiyo şartlarıyla ameliyathane ortamının bir araya getirilmesiyle ortaya çıkarılmış yeni, çağdaş ameliyathane olduğunu kaydetti.

"Türkiye'nin en gelişmiş hibrit ameliyathanesi"

Hibrit ameliyathanede hastalara hem cerrahi hem de girişimsel işlemlerin aynı anda yapılabildiğini belirten Özsöyler, şöyle devam etti:

"Eskiden daha büyük kesilerle ameliyat yapılabilirken artık önemli yerleri keserek vücudun daha içerilerdeki kısımları anjiyo cihazı vasıtasıyla tedavi edebiliyoruz. Burası Türkiye'nin en gelişmiş hibrit ameliyathanesi. Burada her türlü açık kalp ameliyatını yapabilme imkanına sahibiz. Kalp, akciğer makinemiz var, cerrahi setlerimiz, her şey elimizin altında. Bu odada girişimsel olarak tedavi ettiğimiz bir hastayı herhangi bir komplikasyon geliştiğinde hemen açık ameliyata alabiliyoruz." 

"Hasta için hayat kurtarıcı bir durum"

Adana Şehir Hastanesinin sahip olduğu şartların dünya standartlarında olduğunun altını çizen Özsöyler, şöyle devam etti:

"Burada çok daha tehlikeli işlemleri çok daha kolay yapar hale geldik. Beş yıldızlı diyebiliriz. Bu ameliyathanede işlem yapmanın avantajı; bazen işlem programladığınız şekilde yürümez komplikasyonlar oluşabilir. Bu oluştuğunda aynı zamanda bir ameliyathane olduğu ve her türlü cerrahi ekipman olduğu için bu hastalarda derhal açık cerrahiye dönüyoruz. Bu, hasta için hayat kurtarıcı bir durum, cerrah için de büyük kolaylık. Bu yöntemle tedavi hastaları katbekat daha hızlı iyileştiriyor, haftalarca, günlerce, belki aylarca yoğun bakımlarda, servislerde yatacak olan hastalar birkaç gün içerisinde taburcu olacak duruma geliyorlar. Günlük hayatlarına da çok daha hızlı şekilde dönüyorlar." 

Hibrit ameliyathanede büyük kesiler yapmadan küçük kesilerle atardamarın içine girerek oradan ilerleyip büyük yırtıkları, balonlaşmaları kapatabildiklerini belirten Özsöyler, "Bu sayede hastalar, çok büyük ameliyatları olmadan daha basit işlemlerle daha az ölüm riskiyle ve kan kaybıyla tedavi ediliyorlar." dedi. 

Muhabir: İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.