MAASTRICHT - Ali Hakan Der
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix ile Limburg Bölge Valisi Theo Bovens'in onurlarına verdiği öğle yemeğine katıldılar.
Gül, 2012 Expo Botanik Fuarı'nı ziyaret ettiği Venlo'dan 75 kilometre uzaklıktaki Maastricht kentine karayoluyla geçti.
Mass Nehri üzerindeki köprüden bandonun çaldığı müzik eşliğinde yürüyerek geçen Gül, eşi Hayrünnisa Gül ve Kraliçe Beatrix ile beraberindekiler, Vali Konağı önünde Limburg Valisi Bovens tarafından karşılandılar.
Basına kapalı gerçekleşen yemeğe AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile heyetteki milletvekilleri de katıldı.
Sergi açılışı yaptı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix ile Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu sergisinin açılışını yaptı.
Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekilere, sergiye gelişinde Türk ve Hollandalılardan oluşan kalabalık, sevgi gösterisinde bulundu.
Sergiyi Kraliçe Beatrix ile gezen Cumhurbaşkanı Gül, eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Gül, sergiyi gezdikten sonra kendisini dışarıda bekleyen Türk ve Hollandalılarla görüşerek, tek tek tokalaştı.
Türkler, ellerinde Türk bayrakları ve çiçeklerle Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrinüsa Gül'e sevgi gösterisinde bulundu.
Kraliçe uğurladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda'ya gerçekleştirdiği resmi ziyareti tamamlayarak Türkiye'ye hareket etti.
Gül, Maastricht Aachen Havaalanı'ndan Kraliçe Beatrix tarafından uğurlandı. Gül ve beraberindekiler yurda döndü.