Dolar
32.33
Euro
34.92
Altın
2,214.90
ETH/USDT
3,577.50
BTC/USDT
71,220.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

Lütfi Özkök belgeseli dijital platformlarda seyirciyle buluştu

İstanbul Modern, yönetmenliğini Lütfi Özkök'ün torunu Anna Juhlin'in üstlendiği İsveç yapımı "Fil Gibi Evdeki Şair" belgeselini internet üzerinden yayımladı.

Ahmet Esad Şani  | 31.03.2020 - Güncelleme : 31.03.2020
Lütfi Özkök belgeseli dijital platformlarda seyirciyle buluştu

İstanbul

"Lütfi Özkök: Portreler" sergisinde yer alan "Fil Gibi Evdeki Şair" belgeseli, dijital platformlarda izleyiciyle buluştu.

İstanbul Modern, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin alınan tedbirler kapsamında evde kalıp sosyal etkileşimin sınırlandırılması dolayısıyla dijital platformlardaki içeriklerini artırıyor.

"Lütfi Özkök: Portreler" sergisinde sanatseverlerle buluşan "Fil Gibi Evdeki Şair" adlı belgesel, müzenin YouTube kanalı ve web sitesi üzerinde izlemeye açıldı.

Sanal tur, dijital arşiv ve koleksiyon seçkilerini YouTube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden izleyiciyle paylaşan İstanbul Modern, "Lütfi Özkök: Portreler" sergisinde yer alan "Fil Gibi Evdeki Şair" belgeselini internet üzerinden yayımladı.

Yönetmenliğini Özkök'ün torunu Anna Juhlin'in üstlendiği 2010 İsveç yapımı belgesel, geçmişle bugüne ait kareler, Stockholm ve İstanbul'da çekilmiş görüşmeler ve farklı seslerle tonlar arasında geziniyor.

Stockholm Tempo belgesel festivalinde 2011 yılında Yeni Belgesel Ödülü'nü alan yapım, yönetmenle dedesinin şiir, fotoğraf ve nostalji üzerine düşüncelerini de bir araya getiriyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.