Gündem

İstanbul'a tır ve kamyon girişine kontrollü izin

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Anadolu ve Trakya'dan İstanbul'a gelen tır ve kamyonların kente girişine kontrollü olarak izin verildiğini bildirdi.

Ekip  | 10.03.2022 - Güncelleme : 10.03.2022
İstanbul'a tır ve kamyon girişine kontrollü izin Fotoğraf: Mesut Karaduman

Edirne,Kocaeli,İstanbul

Yerlikaya, Twitter hesabından, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan son veriler neticesinde; Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul'a seyahat eden tır ve kamyonların ilimize girişine kontrollü olarak izin verilmektedir." paylaşımı yaptı.

Vali Yerlikaya, dün, beklenen kar yağışı nedeniyle bugün saat 04.00'ten itibaren tır ve kamyonların kente girişine izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle geçişlerine bir süre izin verilmediği için parklarda bekleyen tır ve kamyon sürücüleri, son duyuruyla kontrollü girişe izin verilen İstanbul'a yol almaya hazırlanıyor.

Tır sürücüleri araçların içerisinde ya da tır parklarında beklemeyi sürdürüyor.

Tır şoförü İbrahim Elemeği, AA muhabirine Almanya'ya yük bıraktığını, Kapıkule'den Türkiye'ye giriş yaptığını ve Kayseri'ye döneceğini söyledi.

Tır parkında beklediklerini belirten Elemeği, karar nedeniyle tır parklarında beklediklerini söyledi.

Tır sürücüsü Alperen Kayakıran da tüm sürücülerinin kar yağışı nedeniyle beklediğini anlattı.

Parklarda bekleyen sürücüler ekiplerin izin vermesi sonrası İstanbul'a yol alacaklarını kaydetti.

Edirne Otoban gişelerindeki trafik ekipleri, kararın kendilerine ulaşmasıyla İstanbul yönlü geçişlere kontrollü olarak izin vereceklerini ifade etti.

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kocaeli'den de İstanbul istikametine saat 04.00'ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar tır ve kamyon geçişi durduruldu.

Kuzey Marmara ve Anadolu otoyolları ile D-100 kara yolunda önlem alan polis, sürücüleri uyararak tır ve kamyonların geçişine izin vermiyor.

Gebze ilçesinde Barış Mahallesi'nde bulunan araç parkında da tır ve kamyon yoğunluğu gözlemlendi.

Karla mücadele çalışmaları kapsamında, 12 ilçede 91 noktada 220 araç 650 personelle kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediliyor.

Öte yandan valilikten yapılan açıklamada, kentte yoğun kar yağışı ve tipi beklentisi nedeniyle İstanbul ve Anadolu istikametinden tır ve kamyon trafiğine de saat 14.00'ten itibaren izin verilmeyeceği kaydedildi.

Bolu'dan İstanbul yönüne tır ve kamyon geçişine izin verilmiyor

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde de tır ve kamyonların İstanbul yönüne geçişine müsaade edilmiyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bolu'dan İstanbul istikametine saat 04.00'ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar tır ve kamyon geçişi durduruldu.

Anadolu Otoyolu'nun Dörtdivan, Çaydurt ve Bolu Dağı Tüneli kesiminde polis ekipleri tarafından uygulama yapılıyor.

Sürücüler, bulundukları bölgelere en yakın dinlenme tesisleri ile tır parklarına yönlendiriliyor.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın