Dolar
32.39
Euro
34.77
Altın
2,301.73
ETH/USDT
3,014.50
BTC/USDT
59,782.00
BIST 100
10,208.65
Gündem

BM'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonla görüşen BM Genel Sekreteri Guterres, görüşmede, Rusya-Ukrayna arasında arabuluculuk girişimleri, barışa katkı çalışmaları ve diplomatik çabaları dolayısıyla Erdoğan'a teşekkür etti

Sefa Mutlu  | 13.03.2022 - Güncelleme : 14.03.2022
BM'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

İstanbul

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşında ateşkesin sağlanması ve barışın yeniden tesisi için yoğun çaba sarf ettiklerini, insani yardım ve tahliyeler konusunda da gayret gösterdiklerini belirtti.

BM Genel Sekreteri Guterres ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rusya-Ukrayna arasında arabuluculuk girişimleri, barışa katkı çalışmaları ve diplomatik çabaları dolayısıyla teşekkür etti.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada  ise "Genel Sekreter, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rusya ile Ukrayna arasındaki arabuluculuk çabalarından duyduğu memnuniyeti iletti." ifadesi kullanıldı.

Guterres ve Erdoğan'ın görüşmede çatışmaya son vermek için devam eden farklı girişimleri, nükleer güvenlik ve çatışmanın küresel gıda ve enerji güvenliği üzerindeki etkilerini ele aldıkları belirtildi.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.