Dolar
32.34
Euro
35.17
Altın
2,155.41
ETH/USDT
3,349.50
BTC/USDT
64,397.00
BIST 100
8,725.80
Dünya

Çekya'dan AB Komisyonu'nun sığınmacı önerisine tepki

Çekya Başbakanı Andrej Babiş, Avrupa Birliği Komisyonu'nun mülteci kabul eden AB üyesi ülkelere her bir mülteci için 6 bin avro vermeyi teklif etmesine tepki gösterdi.

28.07.2018 - Güncelleme : 28.07.2018
Çekya'dan AB Komisyonu'nun sığınmacı önerisine tepki

PRAG

Çekya Başbakanı Andrej Babiş, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun mülteci kabul eden AB üyesi ülkelere her bir mülteci için 6 bin avro vermeyi teklif etmesine tepki gösterdi.

Mülteci konusunda sert tutumuyla bilinen Başbakan Babiş, Pravo isimli gazeteye yaptığı açıklamada, düzensiz göçün Avrupa dışında durdurulması ve iltica başvurularının da benzer şekilde Avrupa dışında değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

AB Komisyonu'nun mülteci kabul eden AB üyesi ülkelere her bir mülteci için 6 bin avro verme teklifinde bulunmasına tepki gösteren Babiş, ''AB Komisyonu'nun teklifi anlamsız ve kabul edilemez.'' diye konuştu.

İnsan kaçakçılarına karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirten Babiş, Avrupa'nın ise düzensiz göçmenleri kabul etmemesi gerektiğini öne sürdü.

Bazı AB üyesi ülkelerde göçmen sayısının yerel halkın nüfusunu geçtiği iddiasında da bulunan Babiş, aynı durumun Çekya'da da gerçekleşmesini istemediğini kaydetti. 

Muhabir: Mehmet Yılmaz, Aşkın Kıyağan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın