Dolar
42.44
Euro
48.89
Altın
4,081.26
ETH/USDT
2,725.10
BTC/USDT
83,759.00
BIST 100
10,922.86
Dünya

Bangladeş'te 5,5 büyüklüğündeki depremde 10 kişi öldü

Bangladeş'in Narsingdi bölgesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği, başkent Dakka'da 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 350 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ayşe İrem Çakır, Nuri Aydın  | 21.11.2025 - Güncelleme : 21.11.2025
Bangladeş'te 5,5 büyüklüğündeki depremde 10 kişi öldü

Ankara/İstanbul

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün Narsingdi'nin yaklaşık 14 kilometre güneybatısı olduğunu açıkladı.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Açıklamaya göre, 5,5 büyüklüğündeki deprem, yaklaşık 10 kilometre derinlikte meydana geldi.

Bangladeş Meteoroloji Departmanı ise başkent Dakka'ya yaklaşık 25 kilometre mesafedeki depremin büyüklüğünü 5,7 olarak duyurdu.

Yetkililer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dakka'nın Narsingdi, Bangshal, Mughdha ve Narayanganj bölgelerinde çöken binalarda toplamda 10 kişinin öldüğü ve en az 350 kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı.

Depremin çok sayıda bölgede hissedildiği belirtildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.