Dolar
39.87
Euro
46.96
Altın
3,337.20
ETH/USDT
2,576.10
BTC/USDT
109,200.00
BIST 100
10,275.75
Teknoloji

Tesla'nın S modeli test sürüşü sırasında alev aldı

Elektrik enerjisi ile çalışan otomobiller konusunda yenilikçi atılımlarıyla tanınan Tesla'nın, S modelinin test sürüşü sırasında yangın çıktı.

15.08.2016 - Güncelleme : 15.08.2016
Tesla'nın S modeli test sürüşü sırasında alev aldı

Aquitaine

BİARRİTZ

Elektrik enerjisi ile çalışan otomobiller konusunda yenilikçi atılımlarıyla tanınan Tesla'nın, S modelinin test sürüşü sırasında yangın çıktı.

Fransa'nın Atlantik kıyısında bulunan şehri Biarritz'de gerçekleştirilen S modeli test sürüşlerinde araç, belirlenemeyen nedenle seyir halinde yanmaya başladı. S 90D modelinin test sürüşü için araçta 3 kişi bulunduğunu açıklayan şirket yöneticileri, önce yüksek bir gürültünün duyulduğunu, ardından şarj ile alakalı hata işaretinin göstergede belirdiğini kaydetti.

"Üretim hatası söz konusu olabilir"

Sürücü ve iki görevlinin gürültü ve dumanın artması sonrası durdurulan aracı terketmesinden kısa süre sonra aracın sağ kısmından dumanlar ve alevlerin yükseldiği, olay yerinde bulunan itfaiye görevlilerinin yangına anında müdahale ettiği belirtildi.

Aracın yeni ve kilometrajının düşük olduğu açıklanırken, uzmanlar bir üretim hatasının söz konusu olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Uzmanlar ayrıca Tesla marka araçlarda ilk kez seyir halinde yanma olayına rastlandığının altını çiziyor.

Muhabir: Ömer Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.