Dolar
32.56
Euro
34.88
Altın
2,314.55
ETH/USDT
3,136.10
BTC/USDT
63,831.00
BIST 100
9,722.09
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

88 hakim ve savcı gözaltına alındı

Van, Gaziantep, Zonguldak Giresun, Ardahan ve Kırklareli'nde FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 88 hakim ve savcı gözaltına alındı.

17.07.2016 - Güncelleme : 25.07.2016
88 hakim ve savcı gözaltına alındı

VAN

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Van'da 15 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Van'da 29'u adli, 16'sı idari ve 8'i bağlı ilçelerde görevli 53 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı.

Başsavcılığın talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince iş yerleri ve evlerinde arama yapılan 15 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Şüpheliler ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Gaziantep'te 36 hakim ve savcı gözaltına alındı

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Darbeye teşebbüs suçuna iştirak edenler hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "anayasayı ihlal", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçlarından başlatılan soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlarda 11'i savcı, 25'i hakim olmak üzere 36 yargı mensubu gözaltına alınmıştır."

Zonguldak'ta gözaltına alınan hakim ve savcı sayısı 17'e yükseldi

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince  başlatılan çalışma kapsamında, 2 hakim ve 2 savcı daha gözaltına aldı.

Şüphelilerden 2'sinin karı koca olduğu öğrenildi.

Böylece soruşturma kapsamında Zonguldak'ta 8'i hakim ve 9'u savcı olmak 17 kişi gözaltına alınmış oldu.

Giresun'da 10 hakim ve savcıdan 7'si gözaltına alındı

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında dün gece geç saatlerde Giresun Jandarma Bölge Komutanlığında asker ve polisler tarafından arama yapıldı.

Birkaç saat süren aramalar sonrası Bölge Komutanlığında herhangi bir gözaltı işlemi yapılmadığı öğrenildi.

Savcılık soruşturması çerçevesinde Giresun'da 10 hakim ve savcı açığa alınırken, sürdürülen operasyonlar sonucu bu kişilerden 7'si gözaltına alındı. Giresun Emniyet Müdürlüğünce diğer üçünün de gözaltına alınması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Öte yandan, FETÖ'nün İstanbul Kadıköy ilçe sorumlusu olduğu iddia edilen H.H.Y, Rize'de gözaltına alındı. 

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası önce Giresun'un Alucra ilçesine geldiği belirlenen H.H.Y'nin, dün Sarp Sınır Kapısından Gürcistan'a kaçacağı bilgisi üzerine Giresun ve Rize Emniyet Müdürlükleri ortak operasyon düzenledi.

Ardahan'da 4 hakim ve 1 savcı gözaltına alındı

Ardahan'da 4 hakim ve 1 savcı, Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda polis ekiplerince yakalandı. Ardahan Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlıların işlemleri sürüyor.

Kırklareli'nde 8 hakim ve savcı gözaltına alındı

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma çerçevesinde 5 hakim ile 3 savcı gözaltına alındı. Gözaltına alınan hakim ve savcılar, Kırklareli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın