Dolar
32.32
Euro
34.95
Altın
2,208.94
ETH/USDT
3,591.90
BTC/USDT
70,932.00
BIST 100
9,055.18
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

15 Temmuz şehit ve gazileri için hatıra para

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a, 15 Temmuz şehit ve gazileri anısına basılan hatıra para takdim edildi.

31.10.2016 - Güncelleme : 01.11.2016
15 Temmuz şehit ve gazileri için hatıra para

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi, Başbakan Binali Yıldırım, Hazine Müsteşarı Osman Çelik ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız'ı kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen kabulde Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a, 15 Temmuz şehit ve gazileri anısına basılan hatıra parayı takdim etti.

"Bu asil milletin evlatları isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır"

Madeni paranın takdim edildiği kutu içinde yer alan notta, şu ifadeler yer aldı:

"Milli iradeye karşı 15 Temmuz 2016 tarihinde başlatılan hain darbe girişimi, namluların ve tankların karşısına dikilen kahraman Türk milletinin cesareti ve dirayeti sayesinde engellenmişti. O gece istiklaline ve istikbaline sahip çıkan bu asil milletin evlatları, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' umdesine canları pahasına bağlı olduklarını, dost, düşman herkese göstermişler ve isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır.

15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini önlemek için sokaklara dökülen yüz binlerce, milyonlarca vatandaşımızdan bir kısmı şehadet mertebesine bir kısmı da gazilik şerefine ulaşmışlardır. Şehitlerimizin aziz hatıraları, gazilerimizin fedakarlıkları asla unutulmayacaktır. Bu hatıra para, Türk milletinin darbecilere karşı verdiği onurlu direnişi yaşatmak ve şükranlarımızı ifade etmek üzere, '15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anısına' basılmıştır."

Muhabir: Sinan Uslu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın