живот

Малата Сиријка Селва во Турција ќе игра со вистински играчки

Малата Сиријка Селва во Турција ќе игра со вистински играчки

„Со ќерка ми се обидовме да испратиме порака до светот. Благодарам на Бога, пораката стигна таму каде што требаше. Ние сега преминуваме во Турција. Најпрвин се заблагодаруваме на турскиот народ, на Владата на Турција...“

Агенда
Агенда на Турција и агенда во светот, програми на лидери и меѓународни активности на страницата за Агенда.
Првиот Турчин началник на полицијата на Патерсон во САД: Неправдата причина да стане полицаец
06.02.2020

Првиот Турчин началник на полицијата на Патерсон во САД: Неправдата причина да стане полицаец

„Кога бев млад учествував во една тепачка. Тогаш за првпат имав искуство со полицијата. Почувствував дека на тој настан не беа праведни кон мене. Ете тоа беше причината да станам полицаец“, рече началникот Ибрахим Бајчора

Турција: Поранешен учител станал адвокат во 70 година од животот
26.01.2020

Турција: Поранешен учител станал адвокат во 70 година од животот

Идрис Талих, пензиониран учител кој живее во турскиот град Кајсери, рече дека напорно работел и учел за да стане адвокат, додавајќи дека е посебно среќен поради тоа што покажал дека доколку вистински се сака, во животот може да се постигне сè

Кројач од Коња крои минијатурна облека: Креации од неколку милиметри и сантиметри
25.01.2020

Кројач од Коња крои минијатурна облека: Креации од неколку милиметри и сантиметри

Турскиот кројач од Коња, Кансим Андач, во 2016 година сошил пантолони од 9 милиметри, а потоа јакна од 11 сантиметри

Докторите инсистираат на балансиран појадок: Правилен појадок е важен за телото
20.01.2020

Докторите инсистираат на балансиран појадок: Правилен појадок е важен за телото

„Најпаметната работа за нас е да го откажеме појадокот, и нашиот прв оброк да го имаме кога всушност ќе почувствуваме глад“, изјави доктор Оз, додека итнетвјуираните експерти се согласни дека правилниот појадок треба да биде избалансиран и лесен

Сиријка живее во камп во Идлиб во кал и на ладно: Загубила 13 членови на семејството
18.01.2020

Сиријка живее во камп во Идлиб во кал и на ладно: Загубила 13 членови на семејството

„Плачев цело време додека одев ваму. Го имаме само она што го понесовме со себе. Секоја ноќ се молам за нас. Од моето семејство загинаа 13 лица. Загинаа двајца мои синови, сестра и нејзините деца“, раскажа Ум