Gündem

3 gün ulusal yas ilan edildi

Başbakan Davutoğlu, "Terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehit polislerimiz, korucularımız için üç gün yas ilan etme kararı aldık" dedi.

Aylin Sırıklı  | 10.10.2015 - Güncelleme : 11.10.2015
3 gün ulusal yas ilan edildi

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımız ile istişare ederek, terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehit polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız için 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık" dedi.

Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, Ankara'daki saldırı nedeniyle çok derin, hüzün ve acı içinde olduklarını belirtti.

Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileğinde bulunan Başbakan Davutoğlu,  "Ailelerine, taziyelerimizi sunuyorum. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanımız ile istişare ederek, terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehit polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız için 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık. Bu karar ile terörü yapan kim olursa olsun, terör hangi kesimden gelmiş olursa olsun ve kimi mağdur etmiş olursa olsun, hepsine karşı 78 milyonun ortak hissiyatına tercüman olacağına inanıyorum" diye konuştu.

KKTC'de 3 günlük yas ilan edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Ankara'daki terör saldırısının ardından 3 günlük yas ilan edildi. 

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu, Ankara'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan etti.

Karara göre, bugün, Pazartesi ve Salı gününü kapsayan 3 gün ülkede bayraklar yarıya indirilecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın