Dolar
32.49
Euro
34.87
Altın
2,330.19
ETH/USDT
3,153.80
BTC/USDT
64,536.00
BIST 100
9,716.77
Spor, spor gündemi, arşiv, Dünyadan Spor

Türk sporculardan 2 altın 1 gümüş ve 1 bronz madalya

1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) Karatede mücadele eden Türk sporcular 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalyanın sahibi oldu.

13.06.2015 - Güncelleme : 13.06.2015
Türk sporculardan 2 altın 1 gümüş ve 1 bronz madalya

BAKÜ

1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) mücadele eden milli karateciler Serap Özçelik ve Burak Uygur altın madalyaya uzandı.

Crystal Hall'de yapılan karate kumite disiplini müsabakalarında akşam seansında kadınlarda ve erkeklerde 2 Türk sporcu tatamiye çıktı.

2011 ve 2012'de Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Serap Özçelik, kadınlar 50 kilo yarı finalinde karşılaştığı Ukraynalı Kateryna Kryva'yı 0-0 biten mücadelenin ardından hakem kararıyla yendi. Finalde Avusturyalı Bettina Plank ile karşılaşan Özçelik, rakibini 1-0 yenerek Avrupa Oyunları'nda Türkiye'ye altın madayla kazandıran ilk sporcu oldu.

Bu sene İstanbul'da düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalyaya ulaşan Burak Uygur, erkekler 67 kiloda tatamiye çıktığı yarı final maçında Azerbaycanlı sporcu Niyazi Aliyev'i 4-1 yendi. Finalde Fransız Steven Da Costa ile karşılaşan Uygur, 3-3 eşitlikle biten mücadeleyi hakem kararıyla kazanarak Türkiye'ye karatede 2'nci altınını getirdi.

Merve Çoban ise 61 kiloda çıktığı yarı final maçında Slovak Tjasa Ristic'i 6-0 yendi. Finalde karşılaştığı Fransız Lucie Ignace ile 1-1 berabere kalan Çoban, hakem kararıyla mücadeleyi kaybederek gümüş madalya elde etti.

Erman Eltemur da 75 kilo yarı finalinde mücadele ettiği İtalyan Luigi Busa ile 4-4 eşitlikle sonlanan maçı hakem kararıyla kaybetti. Üçüncülük mücadelesine çıkan Eltemur,  Alman Noah Bitsch'i 5-0 yenerek bronz madalyaya uzandı.

'Şampiyon olmak onur verici'

Kadınlar 50 kiloda altın madalyaya uzanarak Türkiye'nin oyunlarda ilk altın madalyasını kazanan Serap Özçelik, birinci olarak hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, "İlk defa düzenlenen Avrupa Oyunları'nda şampiyon olmak çok onur verici. Sporda bir taraf kazanırken diğeri kaybeder. Allah'a şükür bugün kazanan taraftayız" dedi.

Erkeklerde altın madalyaya ulaşan Burak Uygur ise Avrupa Oyunları'nın atmosferinden olumlu yönde etkilendiklerini vurgulayarak, "Bu kadar büyük bir organizasyona katılacağımızı fark edememiştik. Organizasyonun kalitesini görünce daha farklı bir heyecana kapıldık. Aylardır bu oyunlara hazırlanıyoruz. Hedef burasıydı ve takımımız adına çok güzel geçti. Kariyerimin zirvesine çıktım. Seneye düzenlenecek Dünya şampiyonasında kürsüde zirveyi hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

Oyunlarda gümüş madalya elde eden Merve Çoban ise berabere sonuçlanmasının ardından hakem kararıyla kaybettiği final maçıyla ilgili, "Bence final maçı benim hakkımdı. Ama nasibimizde 2'ncilik varmış. Turnuvaya takım olarak çok iyi hazırlandık ve sonuçlarını aldık" değerlendirmesinde bulundu.

Bronz madalya kazanan Erman Eltemur da kürsüye çıkma şansı yakaladığı için mutlu olduğunu kaydederek, "Kürsünün her yeri güzel. Alman rakibimi 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek üçüncü olduğum için mutluyum" diye konuştu.

Muhabir: Doga Kirmizioglu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.