Dolar
32.58
Euro
34.96
Altın
2,350.20
ETH/USDT
3,152.40
BTC/USDT
64,473.00
BIST 100
9,898.94
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

İstanbul Başakşehir evinde kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında İstanbul Başakşehir, Çaykur Rizespor'u 3-1 yendi.

19.04.2015 - Güncelleme : 19.04.2015
İstanbul Başakşehir evinde kazandı

İSTANBUL 

5. dakikada ceza sahası içinde topu önünde bulan Visca'nın şutunda top savunmaya çarparak az farkla üstten kornere gitti.

17. dakikada Sylvestre'nin pasında savunmanın arkasına sarkan Kweuke, kaleci Volkan Babacan'la karşı karşıya kaldı. Kötü bir vuruş yapan Kweuke'nin şutunda Volkan, üzerine gelen topu yatarak ayaklarıyla kurtardı. Dönen topta Kweuke'nin açısı daralınca savunma topu uzaklaştırdı.

21. dakika Doka'nın soldan kullandığı kornerde kale sahasının içinde kaleci Serkan Kırıntılı'dan önce Yalçın Ayhan'ın yaptığı kafa vuruşunda top az farkla üstten dışarı çıktı.

27. dakikada İstanbul Başakşehir öne geçti. Badji'nin sağdan ceza sahasına yaptığı ortaya ön direkte kale sahasının hemen önünden Mahmut Tekdemir'in yaptığı kafa vuruşunda top ağlara gitti: 1-0

34. dakikada soldan ceza sahası dışında topla buluşan Mehmet Batdal'ın açısını kapatmak isteyen Serkan Kırıntılı kalesini boşalttı. Mehmet'in Serkan'ın üzerinden ceza sahasına yaptığı ortada savunmanın kafayla uzaklaştırmak istediği top, Mahmut Tekdemir'in önünde kaldı. Mahmut'un şutunda kalesine dönen Serkan, son anda meşin yuvarlağı tokatladı. Dönen topa Mahmut'un yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

İlk yarıda başka önemli pozisyon olmadı ve İstanbul Başakşehir soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

İkinci yarı

61. dakikada Visca'nın sağdan ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta kaleci Serkan Kırıntılı topu sağına uzanarak tokatladı. Dönen topu tamamlamak isteyen Enver Cenk Şahin'in penaltı noktasının sol çaprazından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak farklı bir şekilde yandan auta gitti.

67. dakikada konuk ekip Çaykur Rizespor beraberliği yakaladı. Sercan Kaya'nın pasında topla buluşarak kaleciyle karşı karşıya kalan Kweuke, ceza sahasına girer girmez sağ ayağının dışıyla yaptığı şık vuruşla topu Volkan'ın yanından ağlara gönderdi: 1-1

75. dakida İstanbul Başakşehir tekrar öne geçti. Ceza sahası dışının sağ çaprazından Visca'nın yerden şutunda kalabalık savunmanın arasından geçen top kaleci Serkan Kırıntılı'nın bakışları arasında direk dibinden filelerle buluştu: 2-1

88. dakikada ev sahibi ekip farkı 2'ye çıkardı. Savunmanın uzaklaştırmak istediği top ceza yayının üzerinde Sedat Ağçay'ın önünde kaldı. Sedat, düzgün bir plase vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 3-1

İstanbul Başakşehir sahadan 3-1 galibiyetle ayrıldı.

Teknik Direktör Avcı

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor karşısında aldıkları 3-1'lik galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Avcı, oyunun kontrolünün genelde kendilerinde olduğunu belirterek, "Kweuke dışında rakibin diğer opsiyonlarını kestik. Oyunun kontrolü bizdeydi. 1-0'dan sonra oyunun koparabilirdik. 1-1'den sonra oyun bir an gitti geldi. Beklemediğim bir anda Visca'nın golü oldu. Kontrolü elimizde tutup, 3. golü attık. Son derece sevindirici bir galibiyet aldık" diye konuştu. 

Avcı, oyuncuları Mehmet Batdal'ın ilk yarıda bir hava topu sonucu akciğerinde kanama olduğunu aktararak, "Mehmet'in akciğerinde iç kanaması oldu. Hemen devre arası hastaneye kaldırıldı. Şu an hastaneden olumlu haberler geliyor. Şimdi yanına gideceğiz" ifadelerini kullandı.

"Yediğimiz ikinci gol bize yakışmadı"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, son üç sırada olan takımlarla aralarındaki puan farkının oyuncularını rahatlığa ittiğini, bundan bir an önce kurtulmaları gerektiğini söyledi.

Maçın ilk bölümünde iyi oynadıklarını vurgulayan Karaman, şunları kaydetti:

"1-0'dan sonraki görüntümüz iyi değildi. İkinci yarı iki oyuncu değişikliği yaptık. Biraz daha etkili olup hücumda çoğalarak beraberliği bulduk. Beraberlikten sonra gidişat lehimize gözükürken, basit bir vuruşla golü yedik ve kaybettik. O golü yemememiz lazımdı. Orada bir uyuma oldu. O golü yemesek farklı olabilirdi. Defansımıza ve kaledeki arkadaşımıza yakışan bir gol değildi. Takım üzerinde bunun etkisi oldu ve mağlup olduk." 

Göreve geldiklerinde hedeflerinin takımı ligde tutmak olduğunu anlatan Karaman, "Son iki hafta puan kaybettik. Bir an önce matematiksel olarak yapmamız gerekeni yapmamız lazım. Aşağıdaki takımlarla aramızdaki 8 puan farkı bizi rahatlattı ama rahatlatmaması lazım. Verilen ara da takımın konsantrasyonunu çok bozdu. Bundan da etkilendik" diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan Çaykur Rizespor'un futbolcusu Godfreyitama Oboabona, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Oboabona, takımının gelecek hafta Kasımpaşa ile yapacağı maçta forma giyemeyecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın