Dolar
32.47
Euro
34.83
Altın
2,320.74
ETH/USDT
2,979.10
BTC/USDT
58,189.00
BIST 100
10,045.74
Spor, spor gündemi, arşiv

'Rekabetle başarıyı yakalarız'

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın, "Bütün sıkletlerde rekabet ortamını oluşturarak başarıyı yakalayabiliriz" dedi.

19.04.2015 - Güncelleme : 19.04.2015
'Rekabetle başarıyı yakalarız'

BURSA - SERGEN SEZGİN

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'da Brezilya'nın Rio kentinde gerçekleştirilecek olimpiyat oyunları öncesi 1,5 yıllık kritik bir dönem bulunduğunu söyledi.

Bu süreci, sen-ben kavgası yapmadan geçirip olimpiyatlarda başarılı olmak istediklerini anlatan Aydın, "Federasyonu, ortak akılla yöneteceğiz. Böylece Rio'nun zirvesinde ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracağız" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin 36 olimpiyat madalyasından 28'inin ata sporu güreşten kazanıldığını hatırlatan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer ligler göz önünde bulundurulduğunda en çok başarı elde edilen spor dalı güreştir. Spor demek yarış demektir, rekabet demektir. Rekabetin olmadığı yerde, spor hiçbir anlam ifade etmez. Yani bugün futbolda rekabet olmazsa, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın hiçbir anlamı olmaz. Biz de rekabet ortamını oluşturmaya çalışacağız. Rekabet ortamıyla güçlü kulüpler kazanacağız. Dolayısıyla güçlü kulüplerden, güçlü bir Türkiye Milli Takımı oluşacak. Mesela bugün Taha Akgül'ün bir rakibi yani rekabet edeceği kimse yok. Rıza Kayaalp'in o sıklette rekabet edeceği kimse yok. Sıkletlerde rekabet olması lazım ki başarı olsun. Bugün Hamza Yerlikaya, Avrupa ve dünya güreş şampiyonu olduysa bunu o sıkletteki rekabete borçludur. Bu sıkletteki rekabetler, bize büyük başarılar kazandırdı. Güreşçi sayısını çoğaltmamız lazım. Bütün sıkletlerde rekabet ortamını oluşturarak başarıyı yakalayabiliriz."

"Altyapıda güreş ordusu" hedefi

Bursa'da 2000 yılına kadar güreşin gözardı edildiğine dikkati çeken Aydın, bu branşı il genelinde yaygınlaştırmak için yerel girişim başlattıklarını vurguladı.

O dönem bölgesel liglerde dahi Bursa'nın derecesinin bulunmadığını dile getiren Aydın, "Güreşi tabana ve ilçelere yaydık. Bursa'da şu anda hemen hemen bütün ilçelerde altyapı çalışmaları yapılıyor. Çocuklarımız, takım halinde Türkiye şampiyonlarında dereceler elde ediyor. Her yıl mutlaka takım halinde ilk üç derecelerdeler. Bursa, son 15 yılda güreşte büyük bir ivme kazandı. Hakikaten Bursa, Türkiye'de güreşin merkezi oldu, diğer illere model oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Aydın, Bursa'da uyguladıkları modeli diğer illerde de yaparak altyapıda büyük bir güreş ordusu oluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın