Dolar
32.34
Euro
35.07
Altın
2,153.92
ETH/USDT
3,230.90
BTC/USDT
63,136.00
BIST 100
8,873.84
Spor, spor gündemi

TMOK 16 "altın" çocuğunu belirledi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları yolunda destekleyeceği, madalya vadeden 16 sporcuyu belirledi

19.08.2014 - Güncelleme : 19.08.2014
TMOK 16 "altın" çocuğunu belirledi

ANKARA - İLKNUR ÇETİNBAŞ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), 2016 Rio Olimpiyatları yolunda destekleyeceği, madalya vadeden 16 "altın" çocuğunu belirledi.

On iki farklı branşta, 2 yıl süresince aylık 500'er dolardan verilecek burs listesinde, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu tekvandocu Servet Tazegül, 53 kiloda son Avrupa şampiyonu halterci Ayşegül Çoban ve 23 yaş altı Avrupa şampiyonu ciritçi Fatih Avan gibi isimler yer alıyor.

TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bursların 1 Eylül'de başlayıp, 2016 yılının eylül ayına kadar süreceğini belirterek, "Federasyonlardan aday isimler istedik ve bir değerlendirme yaptık. İsimler belirlenirken sporcuların dünya listesindeki sıralamaları, son şampiyonalardaki dereceleri ve doping geçmişlerine bakıldı. Olimpiyatlara katılma ve madalya şansı yüksek sporcular seçildi" dedi.

Belirlenen isimlerin, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve ilgili branşların uluslararası federasyonlarına gönderildiğini ve onay alındığını kaydeden Gündoğan, "Burslar, herhangi bir doping cezası, büyük bir sakatlık, baraj müsabakasına katılamama ya da baraj geçememe durumlarında kesilecek. TMOK olarak, finansal durumumuz çerçevesinde ileride burs verilen sporcu sayısını artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

TMOK'un 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlık kapsamında burs vereceği sporcular ve branşları şöyle:  

Atletizm: Fatih Avan 

Okçuluk: Aybüke Aktuna, Begünhan Elif Ünsal

Judo: Ahmet Şahin Kaba

Yelken: Nazlı Çağla Dönertaş

Yüzme: Gülşen Beste Samancı

Badminton: Özge Bayrak, Neslihan Yiğit

Halter: Ayşegül Çoban, Bünyamin Sezer

Cimnastik: Ferhat Arıcan

Atıcılık: Oğuzhan Tüzün

Triatlon: İpek Öztosun

Tekvando: Servet Tazegül, Nur Tatar

Golf: Hamza Hakan Sayın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın