Dolar
32.58
Euro
34.97
Altın
2,349.81
ETH/USDT
3,154.40
BTC/USDT
64,529.00
BIST 100
9,890.47
Spor, spor gündemi

'Her şey çok güzel'

İsviçreli tenisçi Federer, "İstanbul'a geleli henüz 24 saat oldu ve her şey çok güzel" dedi.

27.04.2015 - Güncelleme : 27.04.2015
'Her şey çok güzel'

İSTANBUL

Dünya tenisinin en önemli isimlerinden İsviçreli sporcu Roger Federer, TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası'na katılmak için geldiği İstanbul'da basın mensuplarının karşısına çıktı.

ATP dünya sıralamasının 2 numarası durumunda bulunan "Majesteleri" lakaplı yıldız sporcu, Four Seasons Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İlk olarak İstanbul'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu aktaran Roger Federer, "Dünyanın dört bir yanını gezen biri olarak gerçekten yeni ülkelere gitmek çok heyecan verici bir deneyim. İstanbul ve Türkiye ile ilgili güzel şeyler duymuştum. Ziyaret etmeyi de çok istiyordum. Geleli henüz 24 saat oldu ve her şey çok güzel. İnsanlar çok dost canlısı. Turnuvanın yapıldığı tesis de aynı şekilde çok iyi. Maçları sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım tenisseverler orayı dolduracaktır" diye konuştu.

İstanbul'a gelmeden önce kentle ilgili bir çok fotoğraf gördüğünü aktaran İsviçreli sporcu, "İstanbul'la ilgili her şeyin gördüğüm fotoğraflardaki gibi olmasını umdum ve tam da öyle çıktı. Ben buraya tenis oynamaya geldim ve umarım iyi bir performans sergilerim ama vakit bulabilirsem gezmeye ve etrafı görmeye çalışacağım. Otelin ve kortların dışına çıkıp, şehri gezebilirsem, ne mutlu bana" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de bu kadar popüler olduğumu bilmiyordum"

Federer, TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası öncesi yapılan ve katılımcılara hangi sporcunun yer almasını istedikleri sorulan ankette, açık farkla kendisinin birinci çıktığının aktarılması üzerine, bu duruma kendisinin de şaşırdığını belirterek, "Türkiye'de bu kadar popüler olduğumu bilmiyordum" diye konuştu.

İsviçreli tenisçi, İstanbul'da bir turnuvada oynayacağını ancak Türk tenisi hakkında bilgi sahibi olmadığını dile getirdi.

Türkiye'den Marsel İlhan'ı tanıdığını aktaran Federer, "İki yıl önce Şangay'da Marsel İlhan'la antrenman yapmış, birkaç kez de karşılaşmıştık. Kendisi oldukça dost canlısı biri. Onun dışında ise Türk tenisini çok bildiğimi söyleyemem. Umarım bu fırsatla daha fazla bilgi sahibi olacağım. Ama ülkede tenisin giderek popüler hale geldiğini görüyorum" şeklinde konuştu.

Roger Federer, TEB BNP Paribas İstanbul Open'da birlikte yer aldıkları ve antrenman yaptığı Bulgar tenisçi Grigor Dimitrov'un gelecek vaat eden bir isim olduğunu söyledi.

Roger Federer, basın toplantısının ardından, otelin İstanbul Boğazı'na bakan bahçesinde kurulan minyatür kortta, 14 yaşındaki mili tenisçi Baran Cengiz'le gösteri maçı yaptı.

Muhabir: Mehmet Fatih Duman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın