Dolar
32.37
Euro
35.03
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,574.70
BTC/USDT
70,743.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

Türkiye'deki oyunun aynısı Ukrayna'da yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Türkiye'de yapılan oyunun birebir aynısının Ukrayna'da yapıldığını belirterek, "Bizde duran adam, onlarda duran adam" dedi.

22.02.2014 - Güncelleme : 22.02.2014
Türkiye'deki oyunun aynısı Ukrayna'da yapıldı

ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen yemekte sanayicilerle buluştu. Gökçek, Türkiye'de son zamanlarda Gezi Parkı odaklı gelişmelerle başlayan bir operasyon hareketi olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bakın Ukrayna'da bir hükümet devrildi. Başbakan istifa etti. Türkiye'de yapılan oyunun birebir aynısı orada yapıldı. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum. Nasıl birebir aynısı bizde duran adam, onlarda duran adam, bizde parklarda bahçelerde çadır kurulması orada çadır kurulması, piyano çalan adam, orada da piyano çalan adam. Bütün dünyada, Amerika'da paraya hükmeden Neoconlar, dünyanın ekonomisini elinde tutan Yahudi grubu. Bu grup dünyanın herhangi bir ülkesinde kendi işine gelmeyen bir iş olursa o ülkeyi tamamen karıştırıyor. Dünyada bu işi bu oyunu oynadıkları yerlerde muvaffak oldular, bir tek dünyada muvaffak olamadıkları yer Türkiye oldu. Burada muvaffak olamayınca ikinci adımı 17 Aralık'ta attılar. 5 tane ayrı dava aynı anda bir araya geldi, nasıl geldiyse! Dünyada bunun benzeri örneği yok ve tamamen bir komplo."

-Ülke ekonomik yönden büyük zarara uğradı

17 Aralık operasyonunda ülkenin ekonomik yönden büyük zarara uğradığını bildiren Gökçek, faizlerin yüzde 4,5'lardan, yüzde 11,5'lara çıktığını ifade ederek şöyle devam etti:

"Aradaki fark 7 puan mı? Her puanın anlamı devlete 5 milyar dolar yeni bir yükün gelmesi. Çünkü borcumuzu öderken dolar üzerinden ödediğimiz için aradaki bu faiz farkı dolayısıyla bu kadar fark ödüyorsunuz. Faiz 70 katrilyon parayı hepimizin cebinden aldı ve almaya devam edecek. 70 katrilyon gitti, herkesin cebinden. Dolar ortalama yüzde 25 değer kazandı, Türk parası da o kadar değer kaybetti. Bu ne demek, biz doğalgazı, mazotu kullanıyoruz, yurt dışından bunları dolarla satın alıyoruz, dolayısıyla dolarla satın aldığımız için her ailenin cebinden yüzde 25 gitti. Kutuya bak diyorlar insanların cebinden parayı soydular."

Türkiye'nin AK Parti Hükümeti döneminde geliştiğini, bunun da bazı dış güçleri rahatsız ettiğini vurgulayan Gökçek, "Türkiye gelişmiş, uçuşa geçmiş belli bir noktada gidiyor. Eskiden hızlı tren dense hayaldi. Bölünmüş yolar deseniz hayaldi. AK Parti iktidarının sadece10 yılda fakire fukaraya sosyal projelerle dağıttığı para 107 katrilyon lira. Helikopteri, topu, tüfeği kendi silah sanayini yapmaya başladı Türkiye. Düne kadar yurt dışına gidiyordu para. Harp sanayi gelişmeye başladı. Şu anda kendi silahımızın yüzde 54'ünü yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın