Dolar
32.57
Euro
34.91
Altın
2,338.00
ETH/USDT
3,303.80
BTC/USDT
63,641.00
BIST 100
9,915.62
Gündem, arşiv

Fabrikada patlama: 7 ölü

Gaziantep'te bir fabrikada meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

30.01.2013 - Güncelleme : 30.01.2013
Fabrikada patlama: 7 ölü

GAZİANTEP 

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir galavaniz fabrikasında, patlama meydana geldi.

Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, ''Patlamanın, buhar kazanlarının basıncının muhtemelen çok yüksek yükselmiş olmasından kaynaklandığını tahmin ediyoruz'' diye konuştu.

7 kişi hayatını kaybetti

Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi'nden alınan bilgiye göre, patlamada Lütfü Çalakan, Ramazan Bezgin, Emrah Özboya, Serdar Tufan,  Kenan Kaya  ile Suriye uyruklu Mohamed Ashour ve Hasan Esad hayatını kaybetti.

Lütfü Çalakan, Ramazan Bezgin, Emrah Özboya, Serdar Tufan'ın Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. Cenazeler, otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. 

Yaralıların kimlikleri belirlendi

Patlamada yaralananların kimlikleri de belirlendi, yaralılar 4 farklı hastanede tedavi altına alındı. 

Yaralılardan Ayhan Keklikçi, 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde, Ali Uzunlar, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde, Ertuğrul İnan, Mehmet Karakaya, Memik Göğüş ve Faik Çetin Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde, Mahmud Abdullah ise Medical Park Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bakan Şahin incelemelerde bulundu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, patlamanın meydana geldiği fabrikada incelemelerde bulundu. Bakan Şahin, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu olay, şu gördüğünüz olayda, tamamen yeni bir deneme, yeni bir test, yeni bir montaj sürecinden kaynaklanan bir patlama" dedi.

İncelemelerinin ardından, beraberindeki heyetle Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne geçen Bakan Şahin, yaralıların yakınlarıyla görüştü. Şahin, ayrıca olayda hayatını kaybedenlerin evlerine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın