Dolar
32.45
Euro
34.77
Altın
2,319.71
ETH/USDT
2,970.30
BTC/USDT
57,861.00
BIST 100
10,045.74
Politika, ankara'da terör saldırısı

'Bütün Türkiye toplumu kenetlenmeli'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Ankara'daki patlamayı "alçakça bir saldırı" olarak nitelendirerek, "Bütün Türkiye toplumunun bu tür saldırılar karşısında, kenetlenmesi gerekiyor" dedi.

10.10.2015 - Güncelleme : 10.10.2015
'Bütün Türkiye toplumu kenetlenmeli'

İSTANBUL

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki patlamayı "alçakça bir saldırı" olarak nitelendirerek, "Bütün Türkiye toplumunun bu tür saldırılar karşısında, barış ve özgürlük mücadelesinde kenetlenmesi gerekiyor" dedi. 

Demirtaş'ın da katılacağı HDP seçim koordinasyon toplantısı öncesinde, partinin Beyoğlu'ndaki il binası boşaltılarak, arama yapıldı. 

Selahattin Demirtaş'ın il binasına gelmesinin ardından, binaya girmek isteyenler kimlik kontrolü yapılıp, üstleri arandıktan sonra içeriye alındı.  

İl binasında kısa bir süre kaldıktan sonra çıkışta gazetecilere açıklama yapan Demirtaş, Ankara'da çok büyük bir katliamla karşı karşıya kalındığını söyledi. 

Demirtaş, "Ankara'da çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi partinin 'ülkemizde barış olsun' diye, toplumun genel beklentisini dile getirmek üzere düzenlediği mitinge çok vahşice, barbarca, alçakça bir saldırı gerçekleşti. Diyarbakır mitinginde, Suruç'ta gerçekleşen saldırının tıpatıp benzeri ve devamı olduğu anlaşılıyor. Bilanço çok ağır maalesef. Onlarca ölü, yüzlerce yaralı var. Durumu çok ağır olan yaralı arkadaşlarımız var" diye konuştu. 

"Toplumun kenetlenmesi lazım"

Türkiye toplumunun bu tür saldırılar karşısında, barış ve özgürlük mücadelesinde kenetlenmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, bir soru üzerine, Ankara'daki patlama dolayısıyla arkadaşlarının tüm seçim programlarını iptal ettiğini dile getirdi. Demirtaş, "Ortada onlarca cenazemiz, yüzlerce yaralı var. Böyle bir durumda kim seçim çalışması, miting, kampanya yapabilir? Dolayısıyla İstanbul koordinasyonumuz başta olmak üzere  bütün kentlerde bütün planlamaları iptal etmiş durumdayız" şeklinde konuştu. 

Muhabir: Kenan Irtak


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın