Dolar
32.45
Euro
34.78
Altın
2,319.71
ETH/USDT
2,965.80
BTC/USDT
57,818.00
BIST 100
10,045.74
Politika, seçim 2015, arşiv

'7 Haziran en kritik seçim olacak'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinin Cumhuriyet tarihinin görüp görebileceği en kritik, sonuçları itibarıyla da en büyük kırılmayı yaratacak seçim olacağını savundu.

23.05.2015 - Güncelleme : 23.05.2015
'7 Haziran en kritik seçim olacak'

İZMİR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki mitinginde, 7 Haziran seçimlerinin Cumhuriyet tarihinin görüp görebileceği en kritik, sonuçları itibarıyla da en büyük kırılmayı yaratacak seçim olacağını söyledi. Bu kırılmanın HDP'nin tarafına gerçekleşeceğini savunan Demirtaş, diktatörlüğe, tek adamlığa asla izin vermeyeceklerini belirtti.

Türkiye'nin barışa ve yeni anayasa ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Demirtaş, Bursa'da metal işçilerinin direnişine, İzmir'deki emekçilerin de destek vermesi ve seslerini yükseltmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti'nin HDP'ye kışkırtıcı söylemle yaklaştığını öne süren Demirtaş, "AKP sözcüleri işi gücü bırakmışlar, kendilerine oy toplamaktan vazgeçmiş. AKP'liler 'Bize oy verin' çalışması yapmıyorlar, 'HDP'ye oy vermeyin' çalışması yapıyorlar. Sadece HDP karşıtı bir kampanya yürütüyorlar. Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır. Bu HDP nasıl bir korku salmış bunların yüreğine. Nasıl gümbür gümbür ortaya koymuş ki yürekleri bu kadar titremiş." şeklinde konuştu.

Seçmenlerden sandıklara sahip çıkmalarını isteyen Demirtaş, "Sizin bu konudaki duyarlılığınız, dikkatiniz ve disiplininiz seçim gecesine kadar, oy sayım resmi işlemler bitene kadar devam ederse, emin olun barajı aşmış olacağız, emin olun 7 Haziran akşamı Türkiye'de düğün olacak, bayram olacak" dedi.

Syriza temsilcisi de mitinge katıldı 

HDP'nin İzmir mitingine Yunanistan'da iktidarda bulunan Radikal Sol İttifak (Syriza) da destek verdi. 

HDP'nin davetlisi olarak mitinge katılan Syriza Merkez Komite Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous, yaptığı konuşmada, ülkesinde uygulanan kemer sıkma politikalarının sosyal felakete yol açtığını, Yunan halkının buna son vermek için mücadele ettiğini söyledi.

Ülkesinde krizin toplumda yarattığı tahribatı gidermek üzere hayata geçirdikleri uygulamaları anlatan Bournous, "Tam bu noktada aynı amaçlar uğruna Bursa'da direnişini sürdüren emekçi kardeşlerimize en samimi dayanışma dileklerimizi göndermek istiyorum" diye konuştu.

Muhabir: Emre Umurbilir - Tolga Albay - Efsun Albay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.