Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,107.70
BTC/USDT
63,445.00
BIST 100
9,915.62
Gündem, arşiv

Tatlıses ve Perver düet yapacak

Diyarbakır'da hafta sonu 300 çiftin dünya evine gireceği törende, İbrahim Tatlıses ile Şivan Perver düet yapacak.

12.11.2013 - Güncelleme : 12.11.2013
Tatlıses ve Perver düet yapacak

ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 16 Kasım'da, bazı eserlerin toplu açılışını yapmak ve toplu nikah törenine katılmak üzere Diyarbakır'a gidecek.

Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla 300 çiftin dünya evine gireceği törende de bir çok ilk yaşanacak.

37 yıl sonra Türkiye'ye ilk kez ayak basmış olacak olan Şivan Perver'in katılacağı törene ilişkin, Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Diyarbakır'da cumartesi günü açılışlar yapacağız. Bu açılış törenine Kuzey Irak Yerel Yönetimi Başkanı Sayın Mesud Barzani de katılacak. Bu törende istiyoruz ki inşallah ülkemizin bütünlüğüne, birliğine yönelik mesajlar çok daha güç kazansın. Ertesi gün Ergani ve Bismil'de olacağız, oralarda da yine açılışlar yapacağız.

Bu arada 300 aileyi evlendireceğiz cumartesi günü. Bu evllilik törenine de bir başka renk katalım istedik. Öyle zannediyorum ilk defa İbrahim Tatlıses ve Şivan Perver bu törende birlikte düet yapacak. Çeşitli yerel folklor gösterileri ile zenginleştirilecek. Bu temasların, ziyaretlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

Perver'in Diyarbakır'a gelişi önemli

Erdoğan'ın hafta sonu ziyaret edeceği Diyarbakır programında sanatçı Şivan Perver'in İbrahim Tatlıses ile düet yapacağını açıklaması, Diyarbakır'da sevinç yarattı.

Diyarakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER) Başkanı Kenan Aksu, AA muhabirine, dünyaca ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver'in Diyarbakır başta olmak üzere bölgede çok sevildiğini söyledi. Yasaklı yıllarda bölgedeki vatandaşların büyük çoğunluğunun ceza almayı göze alarak sanatçının kasetlerini dinlediğini ifade eden Aksu, bu nedenle Perver'in Diyarbakır'a gelişinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Perver'i dinlemek ve görmek için binlerce kişinin konser alanına gideceğini belirten Aksu, "Bu düet, hayalimizi gerçekleştirecek. Perver'in gelişini sağlayan Başbakanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Diyarbakır Müzikevi Yöneticisi Selahattin Akgün, Perver'in Diyarbakır'a gelmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek, "Kürt vatandaşların Perver'e hasreti sona erecek. Perver'i görme ve dinleme fırsatı bulacağımız için sevinçliyim" ifadesini kullandı.

"Başbakanımızın açıklaması bizi duygulandırdı"

Vatandaşlardan Muhammed Benek, yıllardır özlemle bekledikleri Şivan Perver'in Diyarbakır'a gelmesinin büyük yankı uyandıracağını belirterek, konsere yoğun katılım olacağını söyledi.

Asım Yıldırım ise Kürtler için büyük önem taşıyan ve dünyaca ünlü bir sanatçı olan Perver'i yıllardır dinlediğini vurgulayarak, "Perver'in Diyarbakır'a gelmesinden dolayı çok gururlandık. İbrahim Tatlıses de önemli bir sanatçıdır. Yıllardır beklediğimiz sanatçımızı görme ve dinleme fırsatını kaçırmayacağız. İkisini dinlemek bizim için mutluluk vericidir" dedi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Diyarbakırlı Mehmet Aygün, Perver'i çok sevdiğini dile getirerek, konser için cumartesi günü Diyarbakır'a geleceğini söyledi.

Ali Koca da yıllardır Perver'i özlemle beklediklerini ifade ederek, "Başbakanımızın açıklaması bizi duygulandırdı. Perver'in gelişi, Diyarbakır'da bayram havası estirecek. İnanılmaz bir hayalimiz gerçek oluyor. Başbakanımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.