Dolar
32.46
Euro
34.74
Altın
2,335.71
ETH/USDT
3,119.80
BTC/USDT
63,700.00
BIST 100
9,915.62
Dünya, Kurumsal Haberler, arşiv

6. Saraybosna İş Forumu başladı

"Balkanlar'ın Davos'u" olarak nitelendirilen Saraybosna İş Forumu, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da başladı.

13.05.2015 - Güncelleme : 13.05.2015
6. Saraybosna İş Forumu başladı

SARAYBOSNA

Bosna Bank International (BBI) ve İslam Kalkınma Bankasınca (IDB) düzenlenen ve AA'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu 6. Saraybosna İş Forumu'na Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katılıyor.

Bu yıl "Tek Bölge Tek Ekonomi" temasıyla düzenlenen 6. Saraybosna İş Forumu'nun açılışında konuşan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç, Saraybosna İş Forumu'nun devlet liderlerini, iş adamlarını ve yatırımcıları bir araya getirdiğine işaret ederek, bu yılki foruma çok sayıda üst düzey katılımın olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Balkan ülkelerinin, ayrı ayrı küçük ülkeler olduğunu belirten İvaniç, bu ülkelerin birlikte hareket ederek, işbirliği içerisinde yatırımcıların ilgisini çekebileceğini söyledi.

İvaniç, bölgedeki zengin farklı turistik mekanların da yabancı yatırımcılar için ilgi çekici olabileceğini vurgulayarak, öte yandan forum kapsamında ele alınacak eğitim konusunda da yabancı öğrencileri eğitimlerini almak üzere bölge ülkelerine çekerek, bu ülkelerin ekonomilerine olumlu katkılar sağlanabileceğini ifade etti.

Forumun organizatörlerinden BBI Genel Müdürü Amer Bukviç de konuşmasının başından forumun düzenlenmesinde desteği bulunan kişi ve kurumlara, ayrıca foruma iştirak eden üst düzey devlet yetkililerine teşekkür etti.

Foruma bu yıl 900 tescilli katılımcının ve dünyanın farklı kesimlerimden 300 akredite gazetecinin katıldığını anımsatan Bukviç, Saraybosna İş Forumu'nun bölgenin en önemli yatırım organizasyonlarından biri haline geldiğini vurguladı.

Bukviç, Saraybosna İş Forumu'nun son yıllarda önemli gelişme kaydettiğini belirterek, forumun Saraybosna'nın ve bölgenin yatırım merkezi haline gelmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Saraybosna İş Forumu'nun kurucularından Haris Silayciç ise forumun bu yıl "Tek Ekonomi Tek Bölge" temasıyla düzenlendiğine işaret ederek, "Bölgesel işbirliğine bir şans vermeliyiz. Bu dinamiğin ve sinerjinin bölgeyi daha çekici yapacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

IDB Başkanı Ahmad Mohamed Ali da konuşmasında, Saraybosna'ya beraberinde kalabalık bir heyetle geldiğini vurgulayarak, "Forumun kurucularının hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü görüyorum" dedi.

Muhabir: Kayhan Gül

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın