Ekonomi, arşiv

THY, Kherson'a sefer düzenlemeye başladı

Türk Hava Yolları (THY), Ukrayna'nın önemli kentlerinden Kherson'a sefer düzenlemeye başladı.

15.10.2014 - Güncelleme : 15.10.2014
THY, Kherson'a sefer düzenlemeye başladı

KHERSON

Türk Hava Yolları (THY), Ukrayna'nın önemli kentlerinden Kherson'a sefer düzenlemeye başladı.

Atatürk Havalimanı'ndan kalkan TK 471 sefer sayılı Boeing A320-200 tipi "MUŞ" adlı uçak, yaklaşık 75 dakika sonra Kherson Havalimanı'na indi. 

Uçağı karşılama törenine, Kherson Bölgesel Devlet Yönetimi Başkanı Andriy Putilov, Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Can Yönet Tezel ve Odessa Başkonsolosu Nur Sağman da katıldı.

Ukrayna'ya özgü halk oyunlarının sergilendiği apronda ilk uçuş nedeniyle kurdele kesildi. Geleneksel kıyafetleriyle Türkiye'den gelen ekibi karşılayan kızlar, Ukrayna'da misafirperverliğin simgesi olan ekmek ve tuz ekmeği ikram etti. Aprondaki karşılamanın ardından terminal binasında düzenlenen törene geçildi. 

THY Pazarlama ve Satış Başkanı Ziya Taşkent, burada yaptığı konuşmada, dünyadaki birçok nokta gibi Kherson'a da ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

THY'nin kurumsal yapısı hakkında bilgiler veren Taşkent, şirketin 4 yıl üst üste Avrupa'nın en iyi havayolu seçildiğini kaydetti. Taşkent, son 10 yılda istikrarlı ve karlı bir büyüme gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, THY'nin global marka unvanını fazlasıyla hak ettiğini anlattı.

Yıllar içinde yolcu sayısında yaşanan artışlardan da bahseden Taşkent, "Yakında filomuza 250 uçak daha katılacak. 3. havalimanı sayesinde yılda 120 milyon yolcu taşıyan bir havayolu şirketi olacağız. Ukrayna, THY için çok yakın ve derin bir pazardır. 20 yılı aşkın süredir burada operasyonlar yürütüyoruz" dedi.

Taşkent, Kherson Havalimanı'nın mevcut yeterliliklerine en uygun uçak tiplerini seçtiklerini aktararak, havalimanında zamanla yapılacak iyileştirmeler sayesinde daha büyük gövdeli uçakların bu hatta kullanılabileceğini kaydetti.

Kherson Bölgesel Devlet Yönetimi Başkanı Putilov ise bugünün Kherson tarihinde önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, "Bugüne kadar böyle büyük uçaklar buraya inmedi. Bu adım yeni yatırımların kapısını da açacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Tezel ise Ukrayna'yı "stratejik ortak" olarak niteleyerek, bu tür etkileşimlerin artmasını temenni etti. 

Haftada 4 sefer 

Konuşmaların ardından Taşkent ve Putilov, Kherson ve İstanbul'un yer aldığı haritada bu kentlerin üzerine THY logosu yapıştırdı. Karşılıklı hediye ve plaketlerin verildiği törende, "Kherson" yazılı pasta kesildi.

THY, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Kherson'a ilk etapta haftada 4 sefer yapacak.

İstanbul'dan Kherson'a tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 99 avrodan başlayan fiyatlarla seyahat edebilmenin yanı sıra yolcular uçuşları sayesinde birçok THY avantajından da yararlanabilecek.

Muhabir: Sefa Mutlu


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın