Dolar
32.40
Euro
35.16
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.80
BTC/USDT
70,880.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Yargı kararının gereği yapılıyor

Başbakan Yardımcısı İşler, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Yargı, böyle bir karar almış onun gereği yapılıyor. Hep birlikte neticeyi bekleyip göreceğiz" dedi.

22.07.2014 - Güncelleme : 22.07.2014
Yargı kararının gereği yapılıyor

ZONGULDAK

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Yargı, böyle bir karar almış onun gereği yapılıyor. Hep birlikte neticeyi bekleyip göreceğiz" dedi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç'ı ziyaretinin ardından AK Parti Alaplı İlçe Başkanlığına geçen İşler, burada partililerle görüştü.

Burada konuşan İşler, ramazan ayında İslam dünyasında yürekleri yakan olayların yaşandığını belirterek, "Suriye'de durum malum. Bir kaç yıldır savaş var. Milyonlarca mülteci, evleri yıkılan insanlar var. Orada insanlar zor durumda. Milyonlarca komşu ülkelerde mülteci var. Irak'ta son aylarda sıkıntılar yaşanmakta. Bunların üzerine Gazze'de olaylar geldi" diye konuştu.

Gazze'de şu an itibariyle 600'ün üzerinde can kaybı olduğunu belirten İşler, bunlarının 100'ünün bebek ve çocuklardan oluştuğunu söyledi.

İşler, kundaktaki bebeklerin ölmüş halini gazetelerde gördüklerini dile getirerek, "Sahilde top oynayan çocukların üzerlerine bomba atılıyor onu gördük. Biz Türkiye olarak bu konuda sesimizi yükseltiyoruz. Bu yaşanan zulme ve orantısız güç kullanmaya şiddetle karşı çıkıyoruz. İsrail'in devlet terörü estirmesini lanetliyor ve kınıyoruz. Bu konuda Türkiye olarak biz uluslararası camiayı harekete geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çatışmalarda ölen İsrail askerleri için taziye mesajları yayınlanıyor maalesef. Burada da bir paradoks olduğu açık şekilde görülüyor. Diğer tarafta evleri yıkılan insanlar var" şeklinde konuştu.

Türkiye olarak ilk günden itibaren Gazze'ye 15 bin paket gıda yardımı yaptıklarını vurgulayan İşler, oradaki acil ihtiyacın merkezde toplanan evsiz insanlara sıcak yemek sağlamak olduğunu kaydetti.

İşler, 3 bin aileye her gün sıcak yemek sağladıklarını vurgulayarak, uluslararası arenada ülke olarak gerekeni yaptıklarını ifade etti.

Doğrudan Gazze'de iç piyasadan temin ettikleri malzemelerle oradaki insanların yanında olma çabalarını da sürdürdüklerini anlatan İşler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Temenni ediyoruz ki yakın coğrafyada, Ortadoğu coğrafyasında bir an önce sulh ve barış hakim olsun. Ülke olarak dış politikamızı barış, istikrar ve huzur üzerine kurmuş durumundayız. İstiyoruz ki hem içeride hem dışarıda 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesinden hareketle  barışı ve huzuru sağlama gayreti içerisindeyiz. Her zaman mazlumun yanında olmuşuzdur. Yakın coğrafyadaki mazlum halkların yanındayız. Zalimlerin karşısındayız. Bu bakımdan biz her zaman tarafız. Taraf olmaya da gayret edeceğiz. Bununla da onur ve gurur duyuyoruz. Zalimin yanında durmak en büyük zuldür. Böyle bir şeye geleneğimiz ve kültürümüz müsaade etmemektedir. Bundan dolayı bizi eleştirenler olabilir. Biz sesimizi gür çıkardıkça terör estiren devletler de rahatsız oluyorlar."

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden adaylarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dikkati çeken İşler, Türk siyaset tarihinde ilk defa doğrudan halkın başkanını seçeceğini anlattı.

İşler, 10 Ağustos'taki seçimin bu nedenle son derece önemli olduğunu dile getirerek, "Seçilecek cumhurbaşkanı da tarihe geçecek. İlk defa halk tarafından doğrudan seçilmiş bir cumhurbaşkanı olacak" dedi.

Böyle bir göreve en fazla yakışan, en fazla layık olan kişinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan İşler, şunları kaydetti:

"Çünkü 2002'den itibaren devam eden yeni Türkiye inşasının bir yerde mimarıdır kendisi. Bu yeni Türkiye'nin mimarı olarak da halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanı da kendisine yakışmaktadır. 10 Ağustos akşamı kendisini Türkiye'de cumhurbaşkanı olarak göreceğiz inşallah. Yeni Türkiye'yi inşa yoluna devam edeceğiz. 30 Mart seçimleri eski Türkiye taraftarları ile yeni Türkiye taraftarları arasında geçtiyse şimdiki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir tarafta yeni Türkiye taraftarları, büyüyen gelişen kalkınan ilerleyen Türkiye isteyenler. Bir tarafta da eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşanlar, statükoyu özleyenler ve onların çıkarmış oldukları adaylar var: Dolayısıyla halkımız zaten gerçekleri görüyor."

Türkiye'nin bugün geldiği noktayı geçmişle kıyasladıkları zaman önemli bulduklarını dile getiren İşler, "Ama yeterli bulmuyoruz. 2023 hedefini gerçekleştirmemiz gerekiyor. İnşallah cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra partimiz kurumsal kimliği ile ortak akıl ile hareket ederek 2015 seçimlerine hazırlanacak ve 2015 seçimlerinden de büyük bir başarıyla çıkarak yeni Türkiye'yi inşa faaliyetini Allah nasip ederse sürdüreceğiz" diye konuştu.

İşler, bir gazetecinin, İstanbul merkezli yürütülen "paralel yapı" operasyonuna ilişkin görüşünü sorması üzerine, "Yargı süreci, sorgulamalar ifadeler alınacak. İş mahkemelere intikal edecek. Bekleyip göreceğiz. Yargı bağımsızdır. Yargı böyle bir karar almış onun gereği yapılıyor. Hep birlikte neticeyi bekleyip göreceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler, daha sonra Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ile partisinin Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret etti. 

Muhabir: Ferdi Akıllı, Mustafa Kemal Bektaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın