Dolar
32.57
Euro
34.97
Altın
2,349.83
ETH/USDT
3,150.70
BTC/USDT
64,531.00
BIST 100
9,901.71
Dünya

Netanyahu'dan Türkiye açıklaması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Akdeniz'de bulunan doğalgaz rezervleri ile ilgili Türkiye ile işbirliği olanaklarını araştırma imkanı olduğunu" söyledi.

Turgut Alp Boyraz  | 20.11.2015 - Güncelleme : 20.11.2015
Netanyahu'dan Türkiye açıklaması

Kudüs

KUDÜS

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Akdeniz'de bulunan doğalgaz rezervleri ile ilgili Türkiye ile işbirliği olanaklarını araştırma imkanı olduğunu" söyledi.

İsrail'in Jerusalem Post gazetesince Kudüs'te düzenlenen Diplomasi Paneli'nde konuşan Netanyahu, Türkiye-İsrail ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

Gazetenin haberine göre, "Türkiye'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığı zafer göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye ile ilişkileri düzeltme imkanı olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna Netanyahu, "Bu konuyu inceliyoruz" diye cevap verdi.

Netanyahu, "Diplomatik ilişkilerdeki zor duruma rağmen Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret, tarihinin en yüksek seviyesinde ve  Akdeniz'de bulunan doğal gaz rezervleriyle ilgili Türkiye ile işbirliği olanaklarını araştırma imkanı var" diye konuştu.

"Suriye'deki gelişmeler ve İran'ın sürekli tutunabileceği bir zemin elde etme ihtimali İsrail'i endişelendirdiği gibi Türkleri de epeyce endişelendiriyor" ifadesini kullanan Netanyahu, "Ortak çıkarlar söz konusu olmakla birlikte, bunlar her zaman üzerinde çalışılabilir bir siyaset üretmeyebilir" değerlendirmesini yaptı.

Netanyahu, "Türkiye ile İsrail arasındaki en açık çıkar çatışması Hamas'ın, Türkiye'de faaliyet göstererek aktif bir şekilde İsrail'e yönelik terörist saldırıları teşvik etmesi ve yönetmesidir" iddiasında bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın