Dolar
32.58
Euro
34.96
Altın
2,350.20
ETH/USDT
3,152.40
BTC/USDT
64,473.00
BIST 100
9,898.94
Dünya, arşiv

İsrail sivil yerleşimleri vurmayı sürdürüyor

İsrail'in Gazze'nin Ez-Zeytun mahallesinde Dahduh ailesine ait binayı vurma anını AA ekibi görüntüledi.

23.08.2014 - Güncelleme : 23.08.2014
İsrail sivil yerleşimleri vurmayı sürdürüyor

GAZZE

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, Gazze sınırında bulunan İsrail kentlerine füze ve havan saldırıları düzenlediklerini açıkladı. 

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, Gazze sınırındaki İsrail kentlerine 22 füze ve havan topu mermisi atıldığı belirtildi.

Aşdod kentine Grad tipi füze fırlatıldığına işret edilen açıklamada, el-Ayn es-Salise, Kfar Azze ve Be'eri beldeleri ile Eşkol yerleşim birimine 17 havan topu mermisi atıldığı, Aşkol'a da 5 havan saldırısı düzenlendiği ifade edildi.

Kudüs Seriyyeleri de İsrail hedeflerine ve kentlerine 15 füze ve havan topu attıklarını duyurdu. Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan açıklamada, Bir'u Seba ve Aşdod'a 5 adet Grad tipi füze fırlatıldığı, Eşkol, Nahel Oz, Yad Mrkhaa ve Hulit'e de 13 havan topu atıldığı kaydedildi.

Öte yandan, Gazze'den atılan roketlerin İsrail'deki bazı binalara isabet ettiği, ölen ya da yaralananın ise olmadığı belirtildi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sayfasında yer alan haberde, Gazze'den atılan roketlerden birinin Eşkol'daki bir binaya isabet ettiği, ölen ya da yaralanan olmazken halkta korku ve paniğe neden olduğu aktarıldı.

Sdot Negev'de de bir binaya iki roketin isabet ettiği, binada büyük maddi zarar oluştuğu bilgisine yer verilen haberde,  Sdot Negev ve Eşkol'daki boş arazilere 3 roketin düştüğü duyuruldu

İsrail ordusundan ise henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. 

Sivil yerleşimler vuruluyor

İsrail'in Gazze'ye şiddetini arttırarak devam ettirdiği saldırılarda, Ez-Zeytun Mahallesi'nde bulunan Dahduh ailesine ait bir bina isabet aldı. Saldırı sonrası alevler yükselen binanın vurulma anını AA ekibi saniye saniye görüntüledi.

"Hedef alacağız"

İsrail ordusu, Gazze'den saldırıların düzenlendiği tüm sivil ve askeri binaların hedef alınacağını bildirdi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee Twitter hesabından yaptığı açıklamada, broşürler dağıtarak ve telefonla arayarak çevresinde terörist saldırı düzenlenen her evi vuracakları yönünde bölge sakinlerini uyardıklarını belirtti.

Adraee'nin hesabından fotoğrafını paylaştığı broşürde ise şu ifadeler yer alıyor:

"Gazze sakinlerine askeri bildiri. İsrail ordusu, terör saldırılarının amacına ulaşmasını engelleyecek ve Hamas ile diğer terörist gruplara bağlı tüm terör unsurlarını ve onlara ait alt yapıları vuracak. Sakin bir hayat isteyen Gazzelilerin taleplerini ve ihtiyaçlarını görmezden gelen, yeraltında gizlenen Hamas liderlerini takibe devam edeceğiz. Güvenliğiniz için çevresinde terörist saldırıların düzenlendiği her ev vurulacak. Terör elemanlarının mülkiyetiniz altındakileri kullanmasına izin vermeyin. Terörist faaliyetlerin gerçekleştirildiği yerlerden hemen uzaklaşın. Biz uyardık, sorumluluk kabul etmiyoruz"

Muhabir: Yaser Albann, Meryem Kasım, Mustafa Hassona

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın