Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,542.60
BTC/USDT
69,903.00
BIST 100
9,093.31
Yaşam

Yamaç paraşütünde hedef dünya şampiyonları yetiştirmek

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşütü Branş Başkanı Keçef, "Federasyon olarak antrenör eğitimleri de yaparak, bu sporun eğitimini veren insanların sayısını da arttırmaya çalışıyoruz." dedi.

Serkan Avcı  | 15.04.2019 - Güncelleme : 15.04.2019
Yamaç paraşütünde hedef dünya şampiyonları yetiştirmek

Mersin

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşütü Branş Başkanı Yasin Keçef, Türkiye'nin dört bir yanında yamaç paraşütü eğitimleri verildiğini belirterek, dünya şampiyonları çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Mersin Doğa Extreme Sporları Yamaç Paraşütü Kulübü (MEDEX) Başkanı da olan Keçef, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yamaç paraşütüne olan ilginin giderek arttığını belirtti.

Keçef, kendilerinin de bu ilgiye karşılık olarak branşın gelişimine yönelik hedefler belirlediklerini dile getirerek, "Dünyada ve Türkiye'de bu spor hızla yayılıyor. Federasyonumuz yeni ve yapılanması devam ediyor. Türkiye'de yaklaşık 8-10 bin civarında yamaç paraşütü yapan sporcumuz var. Bizim hedefimiz önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde bu sayıyı daha da üst seviyelere çıkarmak." dedi.

"Yamaç paraşütünün tehlikeli bir spor olduğu" eleştirilerinin yapıldığına dikkati çeken Keçef, kurallarına uyulduğu takdirde çok güvenli bir spor olduğunu aktardı.

Keçef, Türkiye'de her yıl yüz binlerce uçuş yapıldığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Şu anda Türkiye'nin dört bir tarafında yamaç paraşütü eğitimleri devam ediyor. Federasyon olarak antrenör eğitimleri de yaparak, bu sporun eğitimini veren insanların sayısını da arttırmaya çalışıyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu sporu yapan insanların sayısı her yıl artıyor." 

"Hedefimiz dünya şampiyonları çıkarmak"

Türkiye'nin, yamaç paraşütünde uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan bir ülke konumunda olduğuna vurgu yapan Keçef, Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Ölüdeniz'in, dünyanın en önemli 3 yamaç paraşütü noktasından biri olduğunun altını çizdi.

Keçef, Ölüdeniz'in her yıl çok sayıda yamaç paraşütü tutkununu ağırladığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Çin'den, Japonya'dan, Kanada'ya kadar dünyanın dört bir yanından insanlar Ölüdeniz'e gelip, uçuyorlar. Çok fazla müsabaka ve organizasyon yapılıyor. Yamaç paraşütündeki en önemli organizasyonlar, dünya şampiyonası ve kupasıdır. Dünya şampiyonası 2 yılda bir, dünya kupası ise her yıl düzenleniyor. Bu organizasyonların belli ayakları var. En son da bu ayaklarda başarılı olan sporcuların yarıştığı bir süper final var. Türkiye şimdiye kadar bir süper final ile çok sayıda dünya kupası düzenledi. Önümüzdeki yıl Aksaray'da dünya kupası süper finali yapılacak. Dolayısıyla çok başarılı uluslararası organizasyonlar yapıyoruz. Türkiye, her süper finale oyuncu gönderen bir ülke. Dünya genel sıralamasındaki konumumuz iyi. Yıldan yıla değişmekle birlikte sürekli ilk 20'de olan bir ülkeyiz. Bizim en büyük amacımız dünya şampiyonluğu. Milli takımımızdaki hazırlıklar sürüyor. Hedefimiz dünya şampiyonları çıkarmak."

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yeni uçuş bölgeleri keşfettiklerini bildiren Keçef, son dönemlerde yamaç paraşütü tutkunlarının gözdesi haline gelen Mersin'deki Gelincik Tepesi'nin, uygun mevsimi ve elverişli arazisiyle uluslararası organizasyonlar için aday gösterilebilecek konumda olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.