Dolar
39.54
Euro
45.48
Altın
3,375.03
ETH/USDT
2,521.90
BTC/USDT
104,874.00
BIST 100
9,196.13
Yaşam

Ustasından bayrama özel tarifler

Başkent Aşçılar Derneği Başkanı Erdemir, bayram sofralarına özel yemeklerden ve ikramlıklardan bazılarının tarifini AA muhabiriyle paylaştı.

28.08.2011 - Güncelleme : 28.08.2011
Ustasından bayrama özel tarifler

yemek usta

Başkent Aşçılar Derneği Başkanı Erdemir, bayram sofralarına özel yemeklerden ve ikramlıklardan bazılarının tarifini AA muhabiriyle paylaştı.***

ANKARA - Elif Koçak

Reşat Erdemir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından zeytinyağlı yaprak sarma, su böreği, hünkar beğendi ve dana külbastının püf noktalarını anlattı.
Bayramın değişmeyen tatlısının baklava olduğunu belirten Erdemir, sıcak havalara denk gelen Ramazan Bayramı için şekerpare ve kazandibi gibi daha hafif tatlıları önerdi.
Bir otelin başaşçısı olan Reşat Erdemir, AA muhabirine bayram sofraları için damaklarda unutulmaz tatlar bırakacak yemeklerden hünkar beğendi ve dana külbastının yapımına ilişkin ipuçları verdi.

Su böreği ve yaprak sarma

Şekerpare

Vişne soslu kazandibi

Külbastı

Hünkar beğendi

Bayrama özel tarifler
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın