Ustasından bayrama özel tarifler
Başkent Aşçılar Derneği Başkanı Erdemir, bayram sofralarına özel yemeklerden ve ikramlıklardan bazılarının tarifini AA muhabiriyle paylaştı.

Başkent Aşçılar Derneği Başkanı Erdemir, bayram sofralarına özel yemeklerden ve ikramlıklardan bazılarının tarifini AA muhabiriyle paylaştı.***
ANKARA - Elif Koçak
Reşat Erdemir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından zeytinyağlı yaprak sarma, su böreği, hünkar beğendi ve dana külbastının püf noktalarını anlattı.
Bayramın değişmeyen tatlısının baklava olduğunu belirten Erdemir, sıcak havalara denk gelen Ramazan Bayramı için şekerpare ve kazandibi gibi daha hafif tatlıları önerdi.
Bir otelin başaşçısı olan Reşat Erdemir, AA muhabirine bayram sofraları için damaklarda unutulmaz tatlar bırakacak yemeklerden hünkar beğendi ve dana külbastının yapımına ilişkin ipuçları verdi.
Su böreği ve yaprak sarma
Şekerpare
Vişne soslu kazandibi
Külbastı
Hünkar beğendi
![]() |
Bayrama özel tarifler |