Dolar
40.69
Euro
47.17
Altın
3,375.32
ETH/USDT
3,620.60
BTC/USDT
114,046.00
BIST 100
10,849.96
Yaşam

Türklerin makarna tercihi 'spagetti'

Türkiye'nin "makarna haritası"na göre, ülkede en çok tercih edilen makarna çeşidi yüzde 25 ile "spagetti" oldu.

24.04.2016 - Güncelleme : 25.04.2016
Türklerin makarna tercihi 'spagetti'

ANKARA - ZEYNEP AKYIL

İtalyan mutfağının vazgeçilmezi "makarna"ya talep Türkiye'de her geçen gün artarken, makarna çeşitleri arasında en çok "spagetti" tercih ediliyor.

Sektörde hizmet veren OBA Makarna, üretim ve satış rakamlarından yararlanarak Türkiye'nin "makarna haritası"nı çıkardı.

Buna göre, Türkiye’de en çok tüketilen makarna çeşitleri arasında yüzde 25 ile "spagetti" başta yer alırken, bunu yüzde 19 ile "burgu", yüzde 18 ile "fiyonk" makarna izledi.

Bölgeler itibarıyla makarna tercihlerinin ortaya konulduğu haritaya göre, Marmara ve İç Anadolu'da "burgu", Ege'de "fiyonk", Akdeniz, Doğu Anadolu ve Karadeniz'de ise en çok "spagetti" tüketiliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın