
MERSİN
Silifkeli cezerye ustası Ali Özsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Silifke'nin yoğurdu ah seni kimler doğurdu, Seni doğuran ana balınan mı yoğurdu'' dizeleriyle bilinen türküden esinlenerek yoğurt lokum üretmeye karar verdiğini anlattı.
4 yıldır meşhur Silifke yoğurdundan lokum üretebilmek için çalıştığını ifade eden Özsu, ''Yoğurtlu lokumu yoğurt, nişasta ve şeker ile yapıyorum. Yaklaşık 4 saatlik bir işlemin ardından hazırladığım lokumun içerisine fındık koyuyorum. Dileyen herkes gönül rahatlığı ile bu lokumları tadabilir. Şekeri az, hazmı kolay olan bu lokumların çok sevileceğine inanıyorum.'' dedi.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.