Dolar
40.26
Euro
46.84
Altın
3,338.74
ETH/USDT
3,164.60
BTC/USDT
118,200.00
BIST 100
10,234.43
Yaşam

Afyon lokumuna "haşhaş" kattılar

Şekerleme ve lokumlarıyla ünlü Afyonkarahisar'da bir şekerleme firması haşhaşlı lokum üretti.

09.06.2016 - Güncelleme : 09.06.2016
Afyon lokumuna "haşhaş" kattılar

AFYONKARAHİSAR

 Şekerleme ve lokumlarıyla ünlü Afyonkarahisar'da bir şekerleme firması haşhaşlokum üretti.

Öztürk Şekerleme sahibi Erol Öztürk,  Afyonkarahisar'ın geleneksel lokumlarına farklı lezzetler katmak adına haşhaşlı kaymaklı, haşhaşlı çikolatalı ve haşhaşlı fındık ezmeli lokum ürettiklerini söyledi.

Öztürk, şöyle devam etti:

"Çocukluğumuzdan beri haşhaştan yağ elde etmeyi, kavrulmasını biliyorduk. Şimdi de haşhaşı kavurarak lokuma uyguladık. Haşhaşlı kaymaklı lokum yapıyoruz. Meşhur Afyon kaymağı, manda sütünden yapılır. Manda sütünün kalitesini artıran da haşhaş küspesidir. Haşhaşın yağı çıktıktan sonra geriye kalan küspesinde de yüzde 15 oranında yağ bulunur. Bu küspeyi yiyen mandanın sütünden yapılan kaymak çok güzel olur. Biz de bu kaymağı haşhaşla bir araya getirip lokum yapıyoruz. Biraz daha tatlısını yapalım düşüncesiyle fındık ezmesi ve çikolata ilave ettik. Onda da başarılı olduk. Haşhaşlı lokum tüketiciler tarafından çok beğenildi."

Muhabir: Canan Tükelay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın