
Eski başbakanlardan merhum Necmeddin Erbakan'ın adı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir caddeye verilecek.***
LEFKOŞA
20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı döneminde başbakan yardımcısı olan, eski başbakanlardan merhum Necmeddin Erbakan'ın adı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir caddeye verilecek.
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları, Erbakan'ın adının en kısa zamanda, yeni yapılacak veya yapılmış önemli bir caddeye verileceğini ve ''Erbakan'ın ismini ona layık bir şekilde yaşatacaklarını'' söyledi.
Erbakan isminin KKTC'de bir mekana verilmesi yönünde çalışma yapan Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu Başkanı Adem Koç, Belediye Başkanı Bulutoğluları'nı ziyaret ederek, bu yöndeki taleplerini içeren dilekçeyi sundu.
Adem Koç, yaklaşık 5 aydır proje üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, Kıbrıs Barış Harekatı'nın mimarlarından Erbakan'ın isminin, Başkanın uygun göreceği bir cadde veya bulvara verilmesini arzu ettiklerini söyledi.